Karaağaçlı'da İçme Suyu Kalitesi Artacak

Karaağaçlı'da İçme Suyu Kalitesi Artacak

MASKİ Karaağaçlı'da içme suyu kalitesi artırmak için çalışmalar başladı.

İçme suyu kalitesini artırmak adına çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Şehzadeler ilçesi Karaağaçlı Mahallesi’ne kazandıracağı arıtma tesisinde çalışmalar başladı. 

MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde içme suyu kalitesini artırarak vatandaşların daha sağlıklı su tüketmesini sağlıyor. Bu kapsamda Şehzadeler ilçesinde bulunan Karaağaçlı mahallesine kazandırılacak tesisin temeli atıldı. Temel atılan noktada yapılan çalışmaları MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay, Merkez Şube Müdürü Muammer İşbilen, Su Kalite ve Arıtma Şube Müdürü Recep Günay, İnşaat Mühendisi Çiğdem ve İnşaat Teknikeri Süreyya Gebe inceleme yaptı. 105 metrekare alana yapılan içme suyu arıtma tesisi 65 metreküp suyu arıtarak evlere taşınmasını sağlayacak. Bu sayede vatandaşlar musluktan içtiği suyu daha rahat tüketebilecek. MASKİ’nin il genelinde 76 içme suyu arıtma tesisi bulunuyor.

MASKİ içme suyu kalitesini artırıyor    
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, Karaağaçlı’ya kazandıracakları içme suyu arıtma tesisi hakkında bilgi verdi. Nohutçu, “Mevcut Karaağaçlı beldemizde daha önce yapılan sondajlarımız vardı. Bunların bakımlarını yaptık. Halkımızın daha kaliteli su içmesi için yoğun bir tempoda çalışmalarımız sürüyor. Cengiz Başkanımızın da verdiği talimatlar ile birlikte il genelinde hemşehrilerimiz daha sağlıklı ve kaliteli suyuna kavuşacak. ‘İşimiz Su’ diye çıktığımız yolda ulaşılmadık, çalışma yapılmadık nokta bırakmayacağız. Vatandaşlarımıza ulaşan içme suyunun kalitesini artırmak için Karaağaçlı’da içme suyu arıtma tesisi yapıyoruz. Projemizi hazırladık, ihalemizi yaptık ve şu anda Karaağaçlı’nın içme suyu arıtma tesisinin inşaatına başladık. Nasip olursa da kısa bir zamanda tesisimizi bitirip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımızın daha kaliteli içme suyu almasını sağlayacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.