Karabağ'da Azeri Ermeni Gerilimi: 12 Ölü

Karabağ'da Azeri Ermeni Gerilimi: 12 Ölü

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yıllardır gerilime yol açan Karabağ bölgesinde gerilim en üst seviyeye çıktı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ermenistan ile çıkan çatışmada 12 Azerbaycan askerinin öldürüldüğünü açıkladı. Karabağ'da gerilimin tekrar yükselmesi üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin her iki ülkeye de çağrıda bulunarak ateşkes düzenlemelerini söyledi.

Putin'in çağrısından sonra Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Azeri ve Ermeni mevkidaşlarını arayarak Karabağ'daki durum hakkında bilgi aldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da her iki ülkenin Dışişleri Bakanını arayarak, çatışmaların sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Ermenistan 12 Azeri Askeri Öldürdü

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, gece boyunca devam eden çatışmalarda geceden bu yana 12 askerin Ermenistan tarafından öldürüldüğünü belirtti.

Ermenistan tarafından yapılan açıklamada ise Azerbaycan'a ait bir helikopterin düşürüldüğü duyurulsa da bu iddia Azerbaycan tarafından yalanlandı. Azerbaycan tarafından yapılan açıklamada her iki taraftan da kayıplar yaşandığı açıklanarak son 24 saat içerisinde 127 defa ateş açıldığı ve ağır bombardıman silahları kullandığı belirtildi. Ayrıca Ermenistan Azerbaycan tarafından sivil yerleşim yerlerine ateş açılmasıyla suçlandı.

Ermenistan tarafından atılan 82 ve 120 milimetrelik havan toplarıyla Azerbaycan tarafındaki yerleşim yerlerinin vurulması ve mevzilerin ateş altında kalmasının ardından Azeri ordusu da karşılık vermeye başladığını duyurmuştu.

Sıcak çatışma bölgesinde durumun daha fazla gergin bir sürece girdiğini açıklayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ağdere, Terter, Ağdam, Hocavend ve Fuzuli gibi bölgelerde sıcak çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.