Karabağ'dan Bomba Etkisi Yaratan Açıklamalar

Karabağ'dan Bomba Etkisi Yaratan Açıklamalar

Hasan Karabağ katıldığı radyo programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Can Radyo’da Gökhan Kafalı ile Sesli Gazete programının konuğu olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yaptığı açıklamalar bomba etkisi yarattı.

İstese ‘Tek Adam’ olurdu

Suriye ile derhal ilişkiye girip vatanlarına geri dönmeleri sağlamak lazım. Çünkü bizim vatandaşımız zaten zor durumda batık ekonomimizle bu işi nasıl kaldıracağız.

Uzağa gitmeye gerek yok Atatürk’ün söylemlerine bakmak yeterli. Ortadoğu ve Amerikan ortaklarının projesi bu. Halbuki Atatürk ne dedi? ” Yurtta sulh cihana sulh! ” Komşularında sulh olsun ki bizde de sulh olsun.

Atatürk yüzyıl sonrasını görmüş. Üstelik istese tek adam da olabilirdi o zamanlar. Ve CHP döneminde de çok partili sisteme geçilmiş.

Yanlış yoldayız

Ülkenin kurucusu olan bir partinin geliştirdiği olaylara bakmak lazım. Batılı anlamda demokrasi istiyorsak batılı anlamda ekonomi olması lazım. Milli sermayesi ve işçi sınıfını oluşturmuş ülkeler bizim gibi ülkelere sermaye ihracat ediyor. Bizde bu durum zor, bizde bu durumlar sıkıntılı gidiyor. Cumhuriyeti geriye götürmenin bir anlamı yok bence yanlış yoldayız.

Muhalefet boşluğu var

Türkiye de ciddi muhalefet boşluğu var. İktidar muhalefetten çekinmeli. Ama çekinecek bir tablo görmüyorlar. Siyaset sonuç alma sanatıdır. Önemli olan sonuç alabiliyor musun?

Eksik yanımız bir sivil toplum ayağı

İktidarı sıkıntıya sokacak, çekindirecek, ürkütecek hatta korkutacak bir muhalefet yapısı yok. Buna önderlik edecek bir yapı yok. Aslında “Anadolu Buluşması” diye Ankara’daki etkinliğe gittim.29 Ekim etkinliklerinde de olsun Nazım Hikmet’in anmasında da çok sayıda kişi gözyaşları içinde izledik. Ülkemiz için kendimizi feda etmeye hazırız diye mailler aldık. 

CHP, Atatürk ile sınır değil

Sadece CHP Atatürk’le sınırlı bir parti değil her kesimde var. Onları organize edecek bir çekince gücü haline getirecek bir organizasyon yok. Eksik yanımız bir sivil toplum ayağı.

Bağırmak, çağırmak güzel ama…

Mecliste direnmek, oyu geç kullanmak, bağırmak, çağırmak güzel ama önemli olan demokratik tepki organizasyonu göstermek. Kitleleri harekete geçirecek bir yapı yok.

İktidara sıkıntı yaratacak muhalefet lazım

Yüzde 50 benim deyip istediğini yapma gafletine girip yaşanılan bir güç zehirlenmesi var. Dünyada böyle olayları olabilir yalnız Türkiye’de değil. Ama bunun karşısında iktidara da sıkıntı yaşatacak bir muhalefet lazım. İktidarın zaten Cumhuriyet ve laik sistemle sıkıntıları var. Esas mesele demokratiklik.
Acilen toparlanmalı. Bizim tek başımıza ilçemizde yaptığımız çalışmalarla olmaz.

Karabağlar, Çiğli gibi olmadık

Sıfır bir belediyeye geldim. Bir belediye kurduk hem de sıfırdan. Dışarıdan gazel okumak kolay. Ve Bayraklı zor bir belediye. Karabağlar’ın ya da Çiğli’nin yaşadığı sorunları yaşamadık.

Caydırıcı değil

Ayağa kalk eylemi AKP’yi etkilemiyor. Caydırıcı eylemler değil bunlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.