Karabağlar Kaybetti, Selvitopu Kazandı!

Karabağlar Kaybetti, Selvitopu Kazandı!

Ali Eyce yazdı...

Karabağlar’a üniversite kurulması uzun süredir tartışılan bir konuydu.

Hem merkezi yönetim açısından, hem de yerel yönetim açısından.

Merkezi yönetim, 780 dönümlük alanda yapılacak olan yerleşkeye Demokrasi Üniversitesi’nin kurulmasını, 380 dönümü üniversite yerleşkesi için tahsis edilmesini, geri kalanında ise maddi gücü az olun vatandaşlar için TOKİ tarafından toplu konutlar yapılmasını istedi.

Hem üniversitede okuyacak öğrenciler için barınma yeri,  hem de Karabağlar’ın varoşlarında tek oda,  tek mutfak yaşamak zorunda kalanlar için temiz, güvenilir ve sağlıklı konutlar.

Yerel yönetim yani Karabağlar Belediyesi ve başkanı olan Muhittin  Selvitopu ise, TOKİ konutlarına karşı. Gerek yok diyor. Karabağlar ‘da, güvenli, temiz ve sağlıklı konutlara ihtiyaç duyan vatandaş yok dercesine, alanın tamamının üniversite yerleşkesi.

Karabağlar ’da dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacı ise,  diğer ilçelere göre 5 kat daha fazla. 

Yani istatistiklere göre ihtiyaç da var.

‘Benim dediğim olacak’ diyen Başkan Selvitopu, kararında ısrarını durumu mahkemeye taşıyarak devam ettirdi.

Yapılan planlamaya itiraz etti.

Planların durdurulmasını istedi.

Mahkeme de Karabağlar’ın üniversite ve ucuz konut hayalini bitirdi,  Karabağlar’ın, Karabağlıların geleceğinin durdurulmasına karar verdi.

Karabağlar’a üniversite kurulması bir başka bahara kaldı.

Karabağlar ‘da ucuz konut edinme fırsatı bir başka yaza kaldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kazandı.

Karabağlar ‘da sağlıksız konutlarda yaşayan ve konut ihtiyacı olan vatandaşlar kaybetti.

Eğitim ihtiyacı olan gençler kaybetti.

Ekonomik canlılık bekleyen esnaf kaybetti.

İzmir’de var olan üniversitelerin,  şehirlerin ortasında, caddelerin ve sokakların arasında, iş merkezi görünümlü yüksek binaların içinde kaldığını düşününce,

Etrafı boş, 380 dönüm içi boş alana üniversite kurulamaması yüksek tirajı komik geldi.

1955 yılında Malatya’da doğdu. Üniversite öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. Öğrencilik döneminde İTÜ İnşaat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği'ni yürüttü.


1980 yılında çalışma hayatına başladı. 1984 yılında İzmir Konak Belediyesi'nde görevlendirildi. 2009 yılına kadar Konak Belediyesi'nde şef, müdür yardımcısı, müdür, başkan yardımcılığı, başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu. Memuriyeti sırasında Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin kuruluşunda kurucu üyelik, 2006-2010 yılları arasında ise İzmir Şube Başkanlığı görevlerini yerine getirdi. 1995-96 yıllarında Konak Belediyesi ile Fethiye Belediyesi Danışmanlığı, 2010 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimlerine kadar Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalışmalar yürüttü. 2014 seçimlerinde Karabağlar Belediye Başkanı seçildi.

Muhittin Selvitopu 1955 yılında Malatya’da doğdu.

Üniversite öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümü’nde (Harita ve Kadastro Müh.) tamamladı.

Öğrencilik yıllarında demokratik ve özerk üniversite mücadelesinde İTÜ İnşaat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği'ni yürüttü.

Çalışma yaşamına 1980 yılında başlayan Selvitopu, 1984 yılında Büyükşehir Belediyelerinin kuruluşu sonrası, İzmir Konak Belediyesi'nde görevlendirildi.

2009 yılına kadar Konak Belediyesi'nin çeşitli kademelerinde şef, müdür yrd., müdür, başkan yardımcılığı, başkan danışmanlığı görevlerinde bulundu.

Memuriyeti sırasında Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin kuruluşunda kurucu üyelik, 10. ve 11. (2006-2010) dönemlerinde ise İzmir Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1995-96 yıllarında Konak Belediyesi ile Fethiye Belediyesi Danışmanlığı, 2010 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlığı'nı yaptı.

Mart 2014 yerel seçimlerine kadar Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı ve Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlerini sürdürdü.

Kente ve topluma dönük bir çok projede aktif olarak rol alan Selvitopu, uzmanlık alanı olan imar uygulamaları, kentsel dönüşüm konularında STK’ların, çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlediği kongre, panel ve sempozyumlarda yer aldı.

1992 yılından beri aktif siyasetle uğraşan Selvitopu dürüst, çalışkan ve yenilikçi belediyecilik anlayışını günümüze kadar sürdürmüştür.

"Bireylere değil, halka hizmet" anlayışı içerisinde Karabağlar Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.