Karabağlar'da beklenen istifa; kaymakam görevinden ayrıldı

Karabağlar'da beklenen istifa; kaymakam görevinden ayrıldı

Kaymakam Mehmet Sadık Tunç, AK Parti'den Karabağlar Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu.

Karabağlar Kaymakamı, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, öğlen saatlerinde kaymakamlık görevinden  istifa etti. Karabağlar'da uzun yıllar kaymakamlık yapan ve vatandaşlar tarafından sevilen Kaymakam Tunç, AK Parti'den Karabağlar Belediye Başkanlığı'na aday adayı oldu.

İzmir'in en yoğun nüfusuna sahip Karabağlar İlçesi'nde siyaset dünyasının beklediği istifa bugün öğlen saatlerinde geldi. Uzun yıllardır Karabağlar Kaymakamlığı görevini yürüten Mehmet Sadık Tunç, vatandaşların yoğun talebini dikkate alarak Karabağlar Belediye Başkanlığı için siyasete girdi. 

İstifa etmeden  önce Karabağlar Kaymakamlığı görevini yürüten Mehmet Sadık Tunç, bundan 3 yıl önce Konya'ya vali yardımcısı olarak atanmış ancak son anda atama kararnamesinde değişiklik yapılarak vali yardımcısı statüsünde Karabağlar Kaymakamlığı görevine devam edilmesine karar verilmişti.

Karabağlar'da uzun yıllar kaymakamlık yapan Mehmet Sadık Tunç'un istifa ederek siyasete girecği siyasi kulislerde uzun süredir konuşuluyordu. Kaymakamlık yaptığı dönemde, ilçedeki vatandaşlarla çok iyi ilişkiler kurduğu bilinen ve siyasi görüşü değişik bir çok kesim tarafından sevilen kişi olarak gösterilen Mehmet Sadık Tunç'un, AK Parti'den, Karabağlar Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını koyacağı belirtiliyor. Haftasonu tamayül yoklamasına isminin girmesi muhtemel belediye başkan aday adaylarından birisi olan Mehmet Sadık Tunç hakkındaki son kararı AK Parti'nin seçim komisyonu verecek. Kaymakam Mehmet Sadık Tunç, istifa ettiğini ve belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu belirtirken konuyla ilgili olarak daha fazla açıklama yapmadı.

Öte yandan, siyasi kulislerde istifası beklenen Kaymakam Mehmet Sadık Tunç'un, belediye başkanı olarak ismi AK Parti, CHP  ve HDP'in yaptırdığı gizli kamuoyu araştırmalarında ve anketlerinde çıkması, Tunç'un siyasi görüşü farklı bir çok kesim tarafından belediye başkanlığı için kabul edilen bir isim olarak ortaya çıkardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.