Karabağlar’da “Cumhuriyet Daima” sergisi açıldı

Karabağlar’da “Cumhuriyet Daima” sergisi açıldı

Karabağlar Belediyesi’nin her sene geleneksel olarak düzenlediği “Cumhuriyet Daima” adlı serginin bu yıl 4.’sü, belediye binasındaki sergi salonunda açıldı.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhuriyetin değerini sözcüklere sığdırmanın zorluğuna dikkat çekerek, “Ümmetçi bir toplumdan ulus topluma geçişin ifadesidir Cumhuriyet! Hurafeyle, batılla mücadele etmek için kültür ve sanat ışığında çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

cumhuriyet-daima-sergisi-(4)-001.jpg

“Cumhuriyet Daima IV” karma sergisinin açılışı nedeniyle belediye hizmet binasında tören düzenlendi. Törene, Başkan Selvitopu’nun eşi Fügen Selvitopu, sergide eserleri bulunan sanatçılar, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu konuşmasına, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın önderi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını saygıyla anarak başladı. Onların kuruluş yıllarındaki mücadele ve azimlerinin bugüne örnek oluşturmaya devam ettiğini söyledi. Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünü boşuna dile getirmediğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “İçinde bulunduğumuz bugünkü koşullarda, bu sözün önemini daha iyi anlıyoruz” dedi.

Cumhuriyetin ümmetçi bir ulustan ulus topluma geçişin ifadesi olduğuna dikkat çeken Selvitopu, “Onun değerini sözcüklerle anlatmamız çok zor. Ülkemizde yeni gelişmeler oldukça hep geriye dönüp cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki değerlendirmelere bakmak zorunda kalıyoruz. Yani o günler bugünlere ışık tutmaya devam ediyor. O nedenledir ki Mustafa Kemal kültür ve sanata ayrı bir önem vermiştir. Hepimizin çok iyi bildiği gibi toplumsal gelişmişlik, kültür ve sanattaki gelişmişliğe bağlıdır” diye konuştu.

Selvitopu, yerel yönetim olarak bu bakış açısıyla kültür ve sanata ayrı bir önem verdiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

 “Biliyoruz ki hurafeyle, batılla mücadelenin en iyi yolu kültür ve sanattır. Kültür ve sanat etkinliklerini Karabağlar’da her mahalleye yaymaya çalışıyoruz. Birileri insanlarımızı kültürden, sanattan uzak tutmak istiyor; onları farklı noktalara taşıma amacında. Bizim mücadelemiz ise onların aydınlık dünyayla buluşması. Tüm olanaklarımızı bunun için kullanıyoruz. Bundan sonraki çalışma dönemimizde de Karabağlar’daki tüm çocuklarımızı, kadınlarımızı, yaşlılarımızı, gençlerimizi kültür ve sanatla buluşturma gayretinde olacağız. Bu bize cumhuriyetin verdiği bir görev, bizim de ülkemize karşı borcumuzdur. Bunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Siz sanatçılar da her yıl yapılan Cumhuriyet Daima sergisine katılarak bize güç veriyorsunuz. Cumhuriyetimizin önemini eserlerinizle hatırlatıyor, yaşatıyorsunuz. Emekleriniz, alınteriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

cumhuriyet-daima-sergisi-(7).jpg

 

Sergi 30 Aralık'a kadar açık

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu sergide eseri bulunan sanatçılara, katılım belgesi ve fidan sertifikası verdi. Daha sonra onlarla birlikte sergiyi gezdi, anı fotoğrafı çektirdi. Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Sergi Salonu’nda 30 Aralık’a kadar açık kalacak karma sergide, Alev Akın, Bedri Karayağmurlar, Cansu Çelebi Erol, Ejmel Yalçıntaş, Fahri Sever, Filiz Pelit, Hasan Rastgeldi, Hülya Yalçın, Cumhur Kayacan Uğurluel, Lale Temelkuran, Mehlika Korol, Mehmet Aslan, Merih Tekin Bender, Nevin Önen, Münir Yücel, Nilgün İleri Köseoğlu, Perihan Duran, Reyhan Abacıoğlu, Seba Uğurtan, Sema Barlas, Sezin Haşıcı, Şebnem Çamdalı, Tijen Hasçilingir, Turan Enginoğlu, Tülin Adanır, Yusuf Toprak ve Zeki Serbest’in eserleri bulunuyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.