Karaburun’da havai fişek yasaklandı!

Karaburun’da havai fişek yasaklandı!

Karaburun Belediyesi, tüm belediyelere örnek olacak bir karara imza atarak, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nden itibaren belediyenin tüm etkinliklerinde havai fişek kullanılmasını yasakladı.

Gürültü kirliği oluşturmasının yanı sıra,  kuşların zarar görmesine ve sakat kalmasına sebep olan, insan ve çevre sağlığını olumsuz etkileyen havai fişek kullanımının yasaklanması kararı ilçedeki hayvanseverler tarafından da büyük sevinçle karşılandı.

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yüzlerce kuş çeşidine ev sahipliği yapan ilçede, her canlının yaşam hakkına saygılı olmayı ve doğa ile uyum içinde yaşamayı ilke edindiklerini söyledi. Belediye bünyesinde yapılan etkinlik, organizasyon ve kutlamalarda bugün itibariyle artık havai fişek atılmayacağını belirten Başkan Erdoğan “Bilimsel araştırmalar havai fişeklerdeki yüksek ses ve basıncın kuşlarda geçici işitme kaybına, görme problemlerine neden olduğunu gösteriyor. Ayrıca çok geniş bir alanda bomba etkisi yaratan ses ve basınç kuşları sakat bırakabiliyor. Belediye olarak aldığımız kararın ilçemizdeki tüm etkinliklerde  uygulanması için gerekli girişimleri yapacağız. Tüm canlılara gereken duyarlılığı göstermemiz gerekiyor” dedi.

hayvan-bakimevi-ziyareti-(3).jpg

MODERN HAYVAN BAKIMEVİ GELİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarını Koruma Komisyonu Başkan Vekili ve Karaburun Belediye Meclis Üyesi Raife Karabatak, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Basın Sözcüsü Şule Baylan, Karaburun Evsiz Canlar İçin Derneği (KEÇİ) Başkanı Burçe Orcan ile birlikte Karaburun’daki Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni de gezen Başkan Erdoğan, merkezdeki veterinerler ile görüşerek sorunları dinledi. Sokak hayvanlarının iyi şartlarda yaşamlarını sürdürmeleri için daha büyük ve modern bir hayvan bakımevi inşa edeceklerini kaydeden Erdoğan, bu merkezin inşaatına gelecek yıl başlayacakları müjdesini verdi.

hayvan-bakimevi-ziyareti-(1).jpg 

Hayvan Hakları Federasyonu Basın Sözcüsü Şule Baylan, Karaburun Belediyesi Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’a duyarlılığından dolayı teşekkür ederek “HAYTAP’a göre belediye başkanları bedenin beynidir, belediyelerde çalışan veterinerlerimiz ise kalbidir. Karaburun’da bu sistem çok güzel işliyor. Bu nedenle Karaburun’daki hayvanlarımızın kalbi sağlam atmaktadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.