Karaciğeri temizliyor ve bağışıklığı arttırıyor...

Karaciğeri temizliyor ve bağışıklığı arttırıyor...

Buğday çimi suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Klorofil, amino asit, mineral ve vitaminler bakımından oldukça zengin olan buğday çimi suyunu mutlaka deneyin.

Doğal enerji verir
 
Buğday çimi suyu doğal enerji üreten sağlıklı bir toniktir. İçindeki bütün besleyici maddelerin vücuda işlemesini sağlar. 
 
Aynı zamanda proteinleri oluşturan aminoasitler için iyi bir kaynaktır. Yumurta ve et gibi yiyecekleri yerken vücudunuz onları proteine dönüştürmeden önce aminoasitlere bölmek için enerji harcar. Buğday çimi suyu amino asit bakımından zengin olduğu için, bölmeye gerek olmadığı için enerji harcamaya da gerek kalmaz. 
 
2-4 yemek kaşığı buğday çimi suyu ile sevdiğiniz bir meyve veya sebze suyunu karıştırın. Daha enerjik olmak için günlük olarak tüketin.
 
Bağışıklık sistemini güçlendirir
 
Sağlıklı bir bağışıklık sistemi çok önemlidir. Birçok mikrop ve enfeksiyondan vücudu korur. Buğday çimi suyu ile bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirebilirsiniz. Buğday çimi, amino asit içerdiği kadar vücudu zararlı patojen mikrop ve kanserojen maddelerden koruyan birçok enzime sahiptir. 
 
Aynı zamanda buğday çimi vücudun hücrelerini güçlendirir, karaciğeri toksinlerden arındırır ve kirletici, zararlı her türlü şeyi etkisiz hale getirir. Böylece bağışıklığı zayıflatacak, sizi hastalandıracak sebepleri önlemiş olur. Diğer yandan vücuttaki kırmızı kan hücrelerini arttırır, daha güçlü bir bağışıklığa sahip olmanızı sağlar. İçindeki A ve C vitamini sayesinde soğuk algınlığından korur, ciddi hastalıkları önler.
Toksinlerden arındırır
 
Buğday çimi, alkalin ve besleyici madde bakımında zengindir. Bu yüzden detoks diyetlerinde de önerilir. Toksinlerin çıkarılması için önemli olan buğday çimi, kanda alkaliliği yenilemeye yardımcı olur. Aynı zamanda karaciğeri korur. Besleyici maddeler ve enzimlerle toksinleri etkisiz hale getirip vücudun iyi sindirimini sağlar. 
 

Obeziteyi tedavi eder
 
Obezite, diyabet ve kalp problemleri gibi birçok sağlık sorununa sebep olan ciddi bir rahatsızlıktır. Fazla kilolardan kurtulup sağlıklı bir kiloya ulaşmak için buğday çimi suyu diyetinizde mutlaka bulunmalıdır. 
 
Tiroid bezlerinin nasıl çalıştığı sağlık için çok önemlidir. Buğday çiminde bulunan selenyum, tiroid bezlerini düzene sokar ve sağlıksız tiroidleri etkisiz hale getirir. Sağlıksız bir tiroid vücuttaki hormonal dengeyi bozabilir ve obeziteye sebep olabilir.
 
Buğday çimi potasyum da içermektedir. Buğday çimi iştahınızı bastırır; sağlıksız yiyeceklerin tüketimini azaltır. Aynı zamanda kalori yakmanızı sağlayan metabolizmanızı hızlandırır. Sabahları aç karnına buğday çimi suyunu içmek, gün boyunca aşırı yemeyi önleyebilir.
 

Kan şekerini düşürür
 
Buğday çimi suyunu içmek, kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olabilir. Glükoz ve yağ seviyelerini geliştirir; bu da diyabetin yönetilmesinde etkili olarak kullanılabilir.  İnsülin üretimini ilerletir. Aynı zamanda karaciğer ve kalın bağırsaktaki toksinleri çıkarır, zararlı toksinleri temizler. Buğday çimi, diyabet veya kan şekeri ile ilgili sorunu olanlar için harika bir tedavidir.
 

Kalp sağlığını korur
 
Buğday çimi, kalbiniz için de oldukça yararlıdır.  İçindeki klorofil sayesinde damar sertliği ve yüksek tansiyonun tedavisinde de buğday çimi önemli rol oynar. Kan damarlarının duvarlarını temizler. Kan yollarını genişletir ve arındırır, bu da kan basıncını azaltır. 
 

Kanseri önler, tedavisinde kullanılır
 
Buğday çimi, birçok farklı kanser türüyle savaşır. Oldukça yararlı olan buğday çimi, hastalığı hem tedavi etmede hem de önlemek için kullanılır. Buğday çimindeki alkalin vücut için çok yararlıdır ve alkalinin bulunduğu yerde kanser hücreleri bulunamaz. Diğer yandan klorofil de kandaki toksinleri, kimyasal ve kanserojen maddeleri temizler. 
 
Buğday çimi, gallik asite de sahiptir. Bu farelerde prostat tümörün gelişmesini engeleyen bir asittir. Kanser hücrelerinin gelişimini kısıtlar.  Aynı zamanda, buğday çimi tüketimi kanser hastalarının kemoterapinin sebep olabileceği sorunları da önler.
 

Kan dolaşımını düzenler
 
Buğday çimi kandaki oksijeni arttırabilir, bu da kan dolaşımını düzenlemektedir. Demir yönünden zengin olan buğday çimi, daha fazla kırmızı kan hücreleri üretir. Daha fazla kan hücresi, daha fazla oksijen ve besleyici madde anlamına gelir. 
 

Ağız ve diş sağlığını sağlar
 
Buğday çimi suyu, ağız kokusunu önler. Demir, kalsiyum ve magnezyum gibi A ve E vitaminine de sahip olan buğday çimi, sağlıklı ve güçlü dişler için önemlidir. Buğday çimi suyu ile biraz suyu karuştırın. Ağızda 1 dakika çalkalayıp sonra tükürün. İyi bir ağız sağlığı için günlük olarak ağız çalkama için kullanın. Biraz buğday çimini yavaşça çiğneyebilirsiniz de... Bu dişinizi kuvvetlendirecektir.
 

Kötü vücut kokusu önler
 
Buğday çimi kötü nefes, koku veya ayak kokusuna kesin çözümdür.  Buğday çimi kandaki asit ve toksinleri dengeleyerek aşırı terlemeyi düşürür. Vücut ısısını düzenler. Aç karnına bir bardak içerek vücudunuzun güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Kötü kokuyla savaşmak için, etkili ağız çalkalama olarak da kullanabilirsiniz.
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.