Karalama Kampanyasına Sert Tepki

Karalama Kampanyasına Sert Tepki

Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, son günlerde Ödemiş Devlet Hastanesi hakkında sanal alemde, fedakarca çalışan sağlık çalışanlarını hedef alan bir karalama kampanyası başlatıldığını belirtti.

Özdemir, ‘Her zaman yanında olduğumuz sağlık çalışanlarımız hakkındaki paylaşımlar devam ederse, o kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız’ şeklinde konuştu. Sağlık Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sendika yöneticileri ve sağlık personelleri, Ödemiş Devlet Hastanesi bahçesinde basın açıklaması düzenledi.


Sağlık çalışanlarının özlük ve sosyal haklarının mücadelesini verdikleri, ağır şartlar altında çalıştıklarını belirten Özdemir, ‘Tüm bunlar yetmezmiş gibi, son zamanlarda Ödemiş devlet hastanesini ve sağlık çalışanlarını hedef alan karalayıcı, küçük düşürücü söylemler sanal alem olarak bildiğimiz sosyal medyada isimlerini gizleyerek klavye kahramanlığına soyunan kişiler tarafından son derece haksız bir şekilde karalama kampanyasına dönüştürülmek istenmektedir.Sağlık personeli ve sağlık kuruluşunu hedef alan, hakaret ve şiddet içerikli ve hedef gösterici paylaşım ve haberler olduğu tespit edilmiştir.

Sağlık alanında yaşanan şiddeti artırıcı nitelikte, sağlık personeline yönelik tehdit, hakaret ve şiddet içerikli yayın ve söylemler sosyal medya da  olsa açıkça suç niteliği taşımaktadır. Sosyal medya üzerinden malum şahıslar tarafından sağlık çalışanlarına sanal şiddet uygulayan kişiler de bilsinlerki bu söylemler şiddeti körüklemelerine sebep olmaktadır. Hukuka aykırı gerçekleşen bu saldırıların karşısında olduğumuzu belirtiyoruz ve tüm sağlık çalışanlarına şiddeti özendiren bu tür saldırılara karşı bir kez daha bu art niyetli kişileri uyarıyoruz. Bu kişilerin yapmış olduğu paylaşımlar elimizde bulunmaktadır ve devam edilmesi halinde haklarında suç duyurusunda bulunulacağını da buradan ifade etmek istiyoruz' dedi. 

'Tükenmişlik sınırında hizmet veren, yoğun çalışma şartlarıyla mücadele eden sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması, hem bakanlığın hem de millet olarak bizlerin ortak sorumluluğudur' diyen Özdemir, 'Şiddet uygulayan ya da şiddet uygulamaya meyilli kişilere, bireysel veya toplumsal tepkiler de şiddetin önlenmesinde önemli bir adım olacaktır. Sağlık çalışanlarına sahip çıkılması, hizmet kalitesinin artmasına büyük ölçüde katkı sunacaktır. Bu bakımdan, öncelikle sağlıkta olmak üzere, hayatın her alanındaki şiddete karşı ulusal bazda bilinçlendirme kampanyaları düzenlemeli, sahip çıkılmalı ve sonuç alana kadar geri adım atılmamalıdır.

Yine devam etmekte olan 4. dönem toplu sözleşme sürecinde yer alan tekliflerimiz arasında "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanın sağlık giderleri, 6 ay süre ile SGK tarafından değil, bizzat şiddet uygulayan kişi tarafından ödenmelidir." maddesi bulunmaktadır. Tabi bundan hariç gerek Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı nezdinde, gerekse TBMM Sağlık Komisyonu nezdinde sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik önerilerimizi ve yaptırımları aktarıyoruz. Mücadelemiz "Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans" sloganı hak ettiği yeri buluncaya dek sürecektir. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere, sorumluluk sahibi konumundaki her kurum ve kuruluş bu yönde gerekli adımları atmalı, müeyyideleri hayata geçirmeli ve şiddetin kökünü kazıyıcı çalışmaları ciddiyetle sürdürmelidir. Tüm sağlık çalışanlarına karşı sözel ,fiziksel ve sosyal medya üzerinden her türlü saldırıya karşı olduğumuzu belirtir, Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının bu tür olaylara karşı yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz' 


Hayatlarını Tehdit Eden Risklerle Karşı Karşıya 
 

Sağlık çalışanları insanları yaşatmak için savaş verirken, bir yandan da hayatlarını tehdit eden yüzlerce riske karşı mücadele ettiğini anlatan Özdemir, 'Bu hizmeti yaparken sağlık çalışanlarımız yoruluyor, yıpranıyor, ailelerinden ayrı kalıyorlar. Kendi hasta çocuğunu bırakıp bizleri iyileştirmek için canlarını dişlerine takıyorlar. Fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psiko-sosyal tabanlı riskler nedeniyle sağlık; en tehlikeli işler kategorisinde yer almaktadır. Üstüne her geçen gün artan şiddet belasının da mağdurları olmaya devam ediyoruz.

Sağlık çalışanları terör ve her türlü toplumsal tüm olaylara hiç tereddüt etmeden herkesin olay yerinden kaçtığı durumlarda bile canlarını tehlikeye atarak hayat kurtarmaktadır. Avrupa ortalamasının altında bir sayı ile onlardan daha fazla çalışarak bu kutsal vazifeyi yerine getirmektedirler. Biz bayram yaparken, onlar nöbet tutuyor. Tuttukları nöbetlerin karşılığını alamıyor, Adaletsiz performans sistemi ile mağdur ediliyoruz.  Bütün bu fedakarlıklara rağmen sağlık hizmetlerini aksatmadan, hiçbir tehdide boyun eğmeden hem devletimizin, hem de mesleğimizin onuruna sahip çıkarak görevimizi yerine getiriyoruz'

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.