Karaman Skandalı Hakkında Davutoğlu Sert Konuştu

Karaman Skandalı Hakkında Davutoğlu Sert Konuştu

Manisa'daki toplu açılış törenine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu Karaman'da patlak veren skandalla ilgili olarak; "Söz veriyorum, o cani gün yüzü görmeyecek" dedi.

Manisa'da katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'da patlak veren, 10 erkek öğrencinin öğretmenleri tarafından cinsel istismara uğraması hakkında sert konuştu; "Söz veriyorum, o cani gün yüzü görmeyecek."

Başbakan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm yıldönümü vesilesiyle, 'bu ülkenin yetiştirdiği devlet adamlarından' biri olarak nitelendirdiği Yazıcıoğlu'nu rahmetle anarak başladığı konuşmasında Manisa'ya müjdeli haberlerle geldiğini belirterek, içinde bir çok kompleks ve hizmet binası olan 26 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Davutoğlu; "Türkiye’nin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olanlar ülkemizdeki güven ve istikrarı hedef alıyor. " diyerek ideolojik bağlamda birbirleriyle yan yana gelmeyecek örgütlerin, Türkiye'ye karşı beraber olduklarını söyleyerek, teröre karşı dik durarak ülkenin sahipsiz olmadığını dediklerini aktardı.

Türkiye'nin teröre esir edilmeyeceğinin altını çizen Ahmet Davutoğlu, kim, hangi güçle gelirse gelsin, Türkiye'yi kendi gündemine esir edemeyecek minvalinde konuşarak, "Sabrımızı ve kararlılığımızı test etmeye kalktılar. Biz bu memleketin çimentosuyuz, bu memleketin temel direkleriyiz. Çevremizde bir kaos var, istikrarsızlık var, savaş var. İçeride çok yönlü operasyonlar yürütüyoruz. Maalesef muhalefet partileri bu mücadeleye destek değil köstek oluyor." dedi.

Karaman'da yaşanan olayı değerlendirdi

Karaman'da Ensar Vakfı Yurdu'nda kalırken, öğretmenleri tarafından tecavüze uğradığı belgelenen 10 erkek öğrenci hakkında da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu; "Biz Ensar Vakfı’nın insanlığa ve ülkemize hizmet ettiğine şahitlik ediyoruz. O cani söz veriyorum gün yüzü görmeyecek" dedi. Öğrencilere tecavüz eden öğretmenin hak ettiği cezanın kanunlarda olmadığını söyleyen başbakan, cani olarak nitelendirdiği öğretmenin hak ettiği cezayı alması için davanın takipçisi olacaklarını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.