Karamustafaoğlu: "Kocaoğlu, il ve ilçe başkanlıklarının boşluğunu dolduruyor"

Karamustafaoğlu: "Kocaoğlu, il ve ilçe başkanlıklarının boşluğunu dolduruyor"

“Aziz Kocaoğlu’nun alacağı pozisyona göre kendilerini kenarda tutuyorlar”

İlerleyen günlerde CHP İl Başkanlığına aday olacağını açıklayan CHP Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, il kongresine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karamustafaoğlu, il ve ilçe başkanları bu süreçte görev almadığından dolayı, Aziz Kocaoğlu’nun bu boşluğu doldurmaya çalıştığını ifade ederek, “Aziz Kocaoğlu’nun alacağı pozisyona göre kendilerini kenarda tutuyorlar” dedi.

CHP İzmir teşkilatında bir numaralı gündem, 7 Ocak’ta gerçekleşecek il kongresi. Kulislerde birçok isim konuşulurken, CHP Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, ilerleyen günlerde il başkanlığına aday olacağını açıklaması, gündeme bomba gibi düştü. İl kongresinde, il ve ilçe başkanlarının görev almadığından dolayı, Aziz Kocaoğlu’nun bu boşluğu doldurmaya çalıştığını ifade eden Karamustafaoğlu, “Aziz Kocaoğlu’nun alacağı pozisyona göre kendilerini kenarda tutuyorlar” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilçe başkanlarını ardından milletvekillerini toplayarak ortak bir il başkanı arayışı olduğu iddiaları sorulduğunda ise Karamustafaoğlu, “Tek aday dayatmalarına şiddetle karşı çıkıyoruz” şeklinde cevapladı.

Ayrıca Karamustafaoğlu, CHP’nin sol ve sosyal demokrat çizgide olması gerektiğini vurgulayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi, ne zaman sol kanadının güçlü olduğu dönem yaşamışsa, en yüksek oyu almıştır” diye belirtti.

“SOSYAL DEMOKRAT VE SOL GÖRÜŞE AYKIRI BİR DURUM”

Karamustafaoğlu, “Sosyal demokrat, sol partilerde; bir yere aday olmak için ideolojik duruş belirlemek gerekiyor. Parti, kanatlarını terk ettiği için kişilere indirgendi. Kişilerin adayları var oluyor bu sefer. Bundan kaynaklı da gücü elinde bulunduranlarının etrafında örgütlenme oluyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleneğine ters bir durumdur. Çünkü bu davranış biçimi, ayrıştırmaları getirir. Tek adam seçiciliğini ret ediyorum. Parti içi demokrasiyi ayağa kaldıracak birimler, il başkanlığı, il yönetimi, ilçe başkanları, milletvekilleridir. Bu sorumluluğu almaları gerekiyor. Hiçbiri görev almayınca, boşluğu doldurmak için Aziz Kocaoğlu, temaslar zinciri kuruyor. Temaslar zincirinde, çıkacak adayların tümü Aziz Beyin alacağı pozisyona göre kendilerini kenarda tutuyorlar. Delegasyonun şikâyeti de bu. Hem sosyal demokrat ve sol görüşe aykırı bir durum. Bundan kaynaklıda Aziz Kocaoğlu’na haksız bir durum gelişiyor”

“BİRİLERİNİN DAYATTIĞI KİŞİYE, TESLİM OLMAK İSTEMİYORUZ”

İl Başkanlığı için bir çalışmaları olduğunu kaydeden Karamustafaoğlu, “Partide var olduğumdan beri, partinin sol kanadında siyaset yapıyorum. Eğer yeterli bir oluşumu sağlayabilirsek biz önümüzdeki günlerde aday olacağız. Mutabakat adayı, tek aday dayatmalarına şiddetle karşı çıkıyoruz. Benim aday olmam da koşul değil. Daha iyisini yapacak birisini taktim ediyorsak, hep beraber onun etrafında dururuz. Yıllardır da aynı şeyi yapıyoruz. Parti içi demokrasi, yarış, tartışma yoksa ve bu tartışma kavga biçiminde lanse ediliyorsa bunlar yanlıştır. Bunlara karşı direnmek gerekiyor. O zaman diğer partilerden bir farkımız kalmaz ki.  Biz düşüncelerimizi, toplumun beklentilerini buralarda tartışacağız ve topluma taktim edeceğiz. O tartışmalardan nasıl bir ülke hayal ettiğimizi ortaya koyacağız. Yoksa etkin olan arkadaşlar veya bizim adımıza kamu görevi yapan arkadaşlarımız, ‘Biz araştırdık. Bunun aday olmasını uygun buluyoruz. Hadi siz de gelin etrafında durun’ diyorsa, bu parti sosyal demokrat, sol bir parti değildir. Cumhuriyet Halk Partisi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, ne zaman sol kanadının güçlü olduğu dönem yaşamışsa, en güçlü oyu almıştır. Tarihe bakabiliriz. Yeni bir dönemi başlatmak zorundadır, Cumhuriyet Halk Partisi. Bu ateşi İzmir’den yakmak istiyoruz. Bu benimle olur veya benden daha iyi yapacak biri varsa o kişiyle olur. Biz, birilerinin dayattığı kişiye, teslim olmak istemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

“KURULTAY DELEGESİ OLMUYORSUNUZ AMA İLÇE VE İL SEÇİMLERİNE MÜDAHİL OLUYORSUNUZ”

Belediye Başkanlarının kurultay delegesi olmayacağız açıklamalarını doğru bulduğunu fakat delegelerin özgürce seçimlerini yapması gerektiğinin altını çizen Karamustafaoğlu, “Aziz Bey, geçen gün basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. ‘Aday olanları engellemek, kimsenin haddi değil. Görevi de değil’ diyor. Cümle doğru ama Aziz Beyin yapması gereken işi, ilçe başkanlarının yapması gerekiyor. İl, müdahil olması lazım. Belediye Başkanlarından bir açıklama çıktı: Kurultay delegesi adayı olmayacağız.  Güzel bir söylem. Örgüt emekçilerine yer açılıyor. Takdir ediyorum ama cümlenin devamını da bekliyordum; Biz kurultay delegelerine aday olmayacağız. Hiçbir delege arkadaşımızın, il kongresiyle ilgili bize danışarak kendi yönlerini belirlemesinler. Kendi özgür iradeleriyle seçimlerini yapsınlar diye açıklamanın devamını bekliyordum. Kurultay delegesi olmuyorsunuz ama ilçe ve il seçimlerine müdahil oluyorsunuz” dedi.

“İZMİR’DEN ATEŞİ YAKMAK İSTİYORUZ”

Son olarak Karamustafaoğlu, şunları söyledi: “Aziz Bey, boşluğu doldurmak için elinde geleni yapıyor ama Aziz Beye de yazık. Üzülüyorum onun adına da. Aziz Beyi kamuoyunda tartışıyoruz. Biz 2019 yılına gidiyoruz. Neden Aziz Beyi şimdiden yıpratıyoruz? Bir adım sonrasını düşünmek zorundayız. Kişisel hırslarımız için neden Belediye Başkanlarını zor duruma sokuyoruz. Görev alması gerekenler, görev almadığı için ben de karşı çıkıyorum. Herkes yerinde dursun. İlçe kongrelerinde gördük, kamu görevi yapan arkadaşlarımızın desteklediği taraflar kazanıyor, diğer taraflar uzaklaşıp gidiyor.  Yazık günah. Benim kişilerle hiçbir sorunum yok. Hiçbir belediye başkanıyla sorunum yok. İl başkanı olmak içinde derdim yok. Örgütü yeniden sosyal demokrat bir çizgiye, sol bir çizgiye çekmek için İzmir’den ateşi yakmak istiyoruz. İzmir, Türkiye için önemli. İzmir’de sosyal demokratlar iktidar. Belediye Başkanlarımız, diğer illerdeki belediye başkalarına baktığımızda, daha başarılı olduğunu görüyoruz. O zaman bu başarıyı ülkeye taktim edelim. İl başkanlarının görevi budur”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.