Karantinaya alınan yüzen hapishane koronavirüs saçıyor

Karantinaya alınan yüzen hapishane koronavirüs saçıyor

Çin'de her geçen gün etkisini artıran yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında can kaybı 637'ye, virüsten etkilenen sayısı 31 bin 161'e yükseldi. 

Geçtiğimiz günlerde virüs şüphesiyle Japonya'da karantinaya alınan bir gemide, virüs tespit edilen kişi sayısı 41'e yükseldi. Böylelikle Japonya, Çin'den sonra virüsün en çok görüldüğü ikinci oldu. Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık'ta tespit edilen ve başlarda "gizemli hastalık" olarak karşımıza çıkan virüs öldürmeye ve yayılmaya devam ediyor.

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan (NHC) yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde 2019-nCoV salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 636'sı Çin ana karasında biri Hong Kong'da olmak üzere 637'ye çıktı. Virüs teşhisi koyulan kişi sayısı 4 bin 821'inin durumu ağır olmak üzere 31 bin 161'e, virüs taşıdığından şüphelenilenlerin sayısı 26 bin 359'a çıkarken, müşahede altına alınanlar ise 186 bin 45'e ulaştı. Tedavisinden sonra taburcu edilen hasta sayısı da 1540 oldu.

İçinde 3700 yolcusu bulunan ve salı günü Japonya'nın Yokohama Limanı'nda karantinaya alınan İngiltere bandıralı yolcu gemisi Diamond Princess'de, koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 41'e yükseldi.

21'i Japon, 8'i Amerikalı, 5'i Avustralyalı, 5'i Kanadalı, 1'i Arjantinli, 1'ide İngiliz olan vakaların, Kanagawa, Tokyo, Saitama, Chiba, Shizuoka'daki hastanelerde tedavi edileceği açıklandı. Sayının 41'e yükselmesiyle Japonya, Çin dışında en çok virüsün görüldüğü ülke konumuna çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.