Karşıyaka ‘ICLEI - Sürdürülebilir Kentler Birliği’ne katıldı

Karşıyaka ‘ICLEI - Sürdürülebilir Kentler Birliği’ne katıldı

Karşıyaka Belediyesi, Almanya merkezli ICLEI Avrupa - Uluslararası Yerel Çevre Girişimleri Konseyi / Sürdürülebilir Kentler Birliği’ne katıldı.

Karşıyaka Belediyesi ICLEI Temsilcisi olan Meclis Üyesi Saadet Çağlın, “Bu girişimle, iklim değişikliğiyle mücadele başta olmak üzere; çevre, sürdürülebilir kentsel kalkınma ve ilgili alanlarda dünya kentleriyle işbirliğimizi geliştirecek, karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacağız” dedi.

DAHA YAŞANABİLİR BİR GELECEK İÇİN

ICLEI Avrupa’nın; alanında dünyanın en prestijli kuruluşlardan biri olduğunu ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeye kararlı üyelerden oluştuğunu aktaran Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Saadet Çağlın, “Karşıyaka Belediyesi olarak biz de şehrimizde sürdürülebilirlik adına istikrarlı bir politika izleme konusunda kararlıyız. Çevremiz için yerel hareketlerde bulunmak artık bir seçenek değildir, zorunluluktur. Karbon emisyonunu düşürmek zorundayız, yenilenebilir enerjiye odaklanmak zorundayız. Doğal, iyi gelişmiş, yaşanabilir ve adil bir gelecek yaratmak zorundayız. Karşıyaka Belediyesi olarak, Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde ICLEI'ye katılmamızın temel sebebi budur. Birlikte sürdürülebilir bir dünya yaratmak için çalışacağız diye konuştu.

0-(1)-075.jpg

KARŞIYAKA’NIN ÜYELİĞİ DUYURULDU

ICLEI Avrupa tarafından Karşıyaka Belediyesi’nin üyeliğini duyurmak amacıyla yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Karşıyaka Belediyesi, Türkiye'nin batısındaki İzmir Körfezi'nde konumlanmaktadır. Belediyenin Çevre Müdürlüğü halihazırda çeşitli sürdürülebilirlik konularında aktif olarak çalışmalar yürütmektedir. Özellikle, atık azaltımı konusunda ciddi çabalar sarf edilmektedir. Örnek olarak, 2019'un Aralık ayında Belediye bünyesinde yeni bir atık toplama programı yürürlüğe girmiştir. Bu program; kapı kapı dolaşılarak bilgilendirme yapılmasını ve geri dönüşebilir atıkların ayrılması için "mavi çöp torbası" dağıtımını içermektedir. Bu sene, bu çalışmanın kapsamı genişletilecek ve sokak toplayıcıları da sisteme dahil edilecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.