Karşıyaka’da Ayın Konuğu Murat Karayalçın

Karşıyaka’da Ayın Konuğu Murat Karayalçın

Karayalçın’a Karşıyaka’da büyük ilgi

Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ‘Ayın Konuğu’ etkinliklerinde, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Emre Kongar’dan sonra, bu kez de Murat Karayalçın’ı ağırladı. Yerel Yönetimler ve Demokrasi konulu konferans veren Karayalçın “Bir kentte yaşayan insanlar, o kent ile ilgili kararları kendileri alabilmeli, yöneticilerle birlikte hareket edebilmelidir” dedi.

YOĞUN KATILIM

Karşıyaka Belediyesi’nin bilim, kültür ve sanat alanındaki prestij çalışmalarından olan ve büyük ilgi gören ‘Ayın Konuğu’ etkinliği kapsamında bu kez Murat Karayalçın Karşıyakalılarla buluştu. Atakent’teki Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşi, Karşıyaka Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Derneği tarafından ortaklaşa düzenlendi. CHP PM üyesi Hakkı Akalın, CHP YDK üyesi Şehrazat Mercan, İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın da bulunduğu etkinlikte, yaklaşık bin kişinin katılımıyla salon hınca hınç doldu.

a9813f51-78fe-4dd6-ae09-2142ca6f0100

YEREL YÖNETİM VURGUSU

Yerel Yönetimler ve Demokrasi konulu konferans veren Karayalçın “Yerel yönetimler ve demokrasi arasında güçlü bir ilişki vardır. Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Çünkü halka en yakın yöneticiler, yerel yöneticilerdir” dedi. Bütünşehir Yasası’nda yer alan eksiklikleri dile getiren Karayalçın, merkezi yönetimin, yerel yönetimler üzerinde vesayet kurmasını eleştirerek “Bir kentte yaşayan insanlar, o kent ile ilgili kararları kendileri alabilmeli, yöneticilerle birlikte hareket edebilmelidir. Bunun en güzel örneğini Gezi Direnişi’nde gördük. Direndiler ve kazandılar. Biz de Cumhuriyetin temel değerleri, laiklik ve kent hakkı için direnmeliyiz” dedi.

“AYDINLANMA MÜCADELESİ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Karanlığa karşı verdiğimiz aydınlanma mücadelesinde, bizim kütüphanelerden, okullardan, kültür ve sanat mekanlarından başka cephemiz; bilimden, sanattan, düşünceden başka silahımız yoktur. Eşsiz siyaset, kent ve toplumsal mücadele birikimiyle Sayın Murat Karayalçın’ı, değerli hemşerilerimizle buluşturmanın onurunu yaşadık” dedi. Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şube Başkanı Cengiz Onur da Karayalçın’a teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.