Karşıyaka'da CHP'li gençler buluştu; Başkan Tugay destek sözü verdi

Karşıyaka'da CHP'li gençler buluştu; Başkan Tugay destek sözü verdi

CHP Karşıyaka Gençlik Örgütü, Karşıyaka’da ikamet eden ve parti üyesi olan gençlerle bir araya geldi. Karşıyaka

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik Örgütü üyeleri genişletilmiş teşkilat toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın da katıldığı toplantıda güçlü örgüt noktasında değerlendirmelere yer verilirken; Cemil Tugay’ın yanı sıra toplantıya katılan CHP İzmir İl Örgütleri Başkanı Kemal Ozan Uyan da gençlik örgütleri hakkında konuşma yaptı. 

de06917c-e485-4c57-8c5a-bf1ceca818d0.jpg

PARTİ BİNASI İKİNCİ EVİMİZ

CHP Karşıyaka Gençlik Örgütü, Karşıyaka’da ikamet eden ve parti üyesi olan gençlerle bir araya geldi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da katılım sağladığı genişletilmiş toplantıda kendi tecrübelerini gençlere aktararak onlara siyaset yapma hakkında tavsiyelerde bulundu. Toplantıda konuşma yapan Karşıyaka Gençlik Örgütü Başkanı Burak İnanır katılan herkese teşekkür etmekle birlikte sık sık beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. İnanır, “Öncelikle hepiniz hoşgeldiniz. Bizler iki ay önce göreve geldik. İki ayda ses getiren eylemlerimiz, çalışmalarımız oldu. Ama bu eylem ve çalışmalarda aslında hep aynı kişilerin katılımcı ya da görevli olduğunu gördük. Oysa Karşıyaka’nın mevcut 900 genç üyesi var. Biz sizlerle tanışmak; gençlik örgütüne dinamizm,heyecan ve yeni bir etki kazandırmak istedik. Bu yüzden her birinizle tek tek iletişime geçip sizi buraya ilçe binamıza davet ettik. Çünkü her biriniz parti üyesisiniz ve bir partili için parti binası her zaman ikinci evidir. Biz burada bir aileyiz, birlikte bir hayat paylaşıyoruz. Sizleri de bu ailenin içinde görmek istiyoruz.” diyerek herkesi aktif çalışmaya davet etti. Sözlerine birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaparak devam eden İnanır, “ Her birimizin idealleri, bu ülke için yapması gereken işleri ve sorumlulukları var. Bunları yerine getirebilir, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakabiliriz. Her şeyden önce kendi geleceğimizi birlikte şekillendirebiliriz. Ama unutmayın ki bunu ancak ve ancak bir olursak birlik olursak başarabiliriz. Karşıyaka’da gençler olarak siyaset yapmamızın önünde büyük engeller yok. Belediye Başkanımız sayın Cemil Tugay ve parti büyüklerimiz ellerinden gelen desteği bizlere veriyorlar. Hepinizin huzurunda belediye başkanımza çok teşekkür ederim. Sağolsun kendisi bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Desteği ve aktardığı tecrübeleri ile bizim daha başarılı işler yapmamızda önümüzü açtı. Şimdilik bu tanışma toplantısıdır. Bu  toplantıları olabildiğince kısa aralıklarla tekrarlayacağız, birlikte çok güzel işler başaracağız. Ben sözü belediye başkanımıza bırakıyorum, katılımınız için çok teşekkür ederim. Ayaklarınıza sağlık.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

a151c673-a21e-4371-a59e-aa635665b47f.jpg

DOĞRU İŞLER YAPARSANIZ, TEMİZ SİYASET ELDE EDEBİLİRSİNİZ

Bu kadar genci bir arada görmekten mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Değerli gençler, sizleri gördükçe duygulanıyor, geleceğe umutla bakıyorum. Yaşıtlarınız,arkadaşlarınız dışarda eğlenirken sizlerin belki işten okuldan çıkıp tüm yorgunluğunuzla burada olmanız bu ülkede hala bir şeylerin değişebileceğinin kanıtıdır. Şuan gençlere hakettiği değeri vermeyen mevcut bir sistem var. Bunu emin bir şekilde söyleyebiliyorum çünkü ben de o yaşlarımı bu ülkede geçirdim. Sizin ihtiyacınız olan şey daha fazla bilgi ve tecrübe. Ben bu partinin çatısının altına girdiğim ilk günden beri hep söylüyorum. Sizin bu partide olmanız burada çalışmanız şart. Siyaset yaşamı kuran,medeniyeti kuran,şehirleri kuran, insanların yaşamları ile ilgili kuralları koyan bir olgudur. Günlük hayatta karşılaşılan olumlu ya da olumsuz olayların da temelinde siyaset vardır. Ama sorulduğu zaman özellikle gençler siyaseti kötü, kirli ve uzak durulması gereken bir şey olarak görüyorlar. Siyasetin kirli olduğu doğru fakat bu siyaseti kirli yapanların hatasıdır. İyi yaparsanız, doğru yaparsanız o zaman temiz bir siyaset elde edebilirsiniz, bunu başaracak olanlar da sizlersiniz. Ama şunu da hiç unutmamak lazım; siz olmazsanız, ben olmasam başkaları olacak. Eğer burada biz olduğumuz zaman bir farklılık oluyorsa iyi bir şeyler yapabiliyorsak demek ki bir anlam katabiliyoruzdur. Siz de siyasete olumlu bir şeyler katabilir, güzel işler başarabilirsiniz.” diye konuştu. Gençlerin siyasette daha aktif olması gerektiğini belirten Tugay, düzendeki bozuklukların da ancak gençlerin katılımı ile düzeltilebileceğini söyledi. Tugay, “Size siyasetle uğraşmaya devam etmenizi, karşınıza çıkacak zorluklara direnmenizi tavsiye ediyorum. Siyaseti kavga olarak görmeyin. Siyaset bir kavga değil mücadeledir. Başka insanların haklarına saygı duyun, insanları kırmaktan incitmekten olabildiğince kaçının. Artık bu tarz siyasetçilerin kazandığı bir dönemde yaşıyoruz. Öncelikle kendinize yaşamdan ne beklediğinizi sorun, vereceğiniz cevap hemen hemen her insan için ortalama bir cevap olacaktır. Siyasetinizi de bu temeller üzerine kurun. Son olarak sizlere şunu da belirtmek isterim ben bir büyüğünüz, sizden daha fazla şey görüp tecrübe kazanmış biri olarak her zaman yanınızdayım. Size her zaman destek olacağım. Siz yeter ki bir şeyler yapmak isteyin. Bizi burada bir araya getiren gençlik kolu başkanımıza,ekibine ve sizlere çok teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 
 
KİŞİSEL HIRS VE ÇIKARLARIN KARŞISINDA ASLAN GİBİ DURACAĞIZ!

Genişletilmiş toplantıya kendi yönetim kurulu toplantısının ardından il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katılan İzmir İl Gençlik Örgütleri Başkanı Kemal Ozan Uyan, Karşıyaka’da böyle bir kalabalığı görmekten onur ve gurur duyduğunu belirterek İlçe Başkanı Burak İnanır ve ekip arkadaşlarına teşekkür etti. Ozan Uyan, “Ben bu ilçede 4 yıl gençlik kolları başkanlığı yaptım. Şu an gelip baktığımda hiç görmediğim, tanışmadığım insanlarla karşılaştım. Bu benim için gerçekten mutluluk verici bir şey. Demek ki arkadaşlarımız bizim ulaşamadığımız, dokunamadığımız arkadaşlarımıza dokunmuşlar ve onları burada partimizin çatısı altında bir araya getire bilmişler. Öncelikle bunun için Karşıyaka İlçe Gençlik örgütüne teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi asırlık bir çınardır. Bizler de bu çınarın dallarıyız. Bu çınara yeni filizler, yeni tohumlar eklemeliyiz. Partimizin köklü bir parti olmasından kaynaklı olarak yaş ortalaması biraz yüksek, bizler de olabildiğince gençleştirmeliyiz. Çünkü partimiz ne kadar gençleşirse o kadar dinamik olur ve bunun sonucunda da o kadar güzel ve başarılı işler ortaya koyabiliriz. Biz şu an iktidar yolunda olan bir partinin neferleriyiz. Biz bu ülkeyi yönetmeye hazır olan gençleriz. Biz bunları başarabiliriz arkadaşlar. Çünkü biz yüreğinde, genç yaşında bir ülkeyi kurtaran ve yeniden kuran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının inancını, heyecanını taşıyan gençleriz. Kaçmakla siyaset olmaz. Siyaset Cemil Başkanımızın da dediği gibi mücadele işidir. Mücadele etmeliyiz; kendimiz için, ülkemiz için zor şartlar altında kurulan Türkiye Cumhuriyeti için mücadele etmeliyiz. Biz bu vatana bunu borçluyuz. Biz mücadele eden gençler bugün buradayız, yarın da bu kentte olacağız. Bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz. Kim ki siyaseti kişisel hırs ve çıkarları için değiştiriyor,karşılarında da aslan gibi durmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

ac32d680-4ee3-4a03-a468-d1748b426651.jpg

BU PARTİ GEMİYLE YURTDIŞINA KAÇANLARIN DEĞİL, SAMSUN’A ÇIKANLARIN PARTİSİDİR!

Sözlerine siyasette gençlerin karşılaştığı temel sorunlara dikkat çekerek devam eden Ozan Uyan, genç arkadaşları birlikte  mücadele etmeye davet etti. Uyan bazı şeylerin ancak birlikte olunarak başarabileceğin değinerek, “ Zorluklar yok mu elbette var. Bu partinin gençleri özel sektörde işten atılmıyor mu evet atılıyor. Ama yine de mücadeleden vazgeçmiyor. Vazgeçmeyecek de. Arkadaşlar Cumhuriyet Halk Partisi 2000’li yıllarda otel lobilerinde kurulan bir parti değildir. Bu parti kuruluşun ve kurtuluşun partisidir. Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyetleri’nde alınan kararların partisidir. Bir gemiyle yurtdışına kaçanların değil, Samsuna’a çıkanların partisidir. Vatan uğruna canını verenlerin partisidir. Öncelikle her birimizin bunun bilincinde olması gerekir. Bizler atalarımızdan aldığımız teslim aldığımız bayrağı taşıyoruz. Ve altı oklu şanlı bayrağımızı ülkemizin dört bir yanında dalgalandıracağız. Bunu hep birlikte başaracağız. Bizim buna inancımız var, üzerimizde tarihi bir sorumluluk var. Ya başaracağız, ya başaracağız. Konuşmamı sonlandırırken bizi bugün burada yalnız bırakmayan Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a; üzerindeki sorumluluğu hissedip vaktinden ayırarak buraya gelen tüm genç arkadaşlarıma, yoldaşlarıma teşekkür ederim” dedi. 

Konuşmaların ardından Cemil Tugay, Ozan Uyan ve Burak İnanır katılımcıların sorularını yanıtladı, tavsiyelerini dinledi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından ,Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay toplantıdan ayrıldı. Sonrasında yaklaşık bir saat daha sohbetlerine devam eden gençlik örgütü üyeleri, en kısa zamanda gerçekleştirecekleri etkinlikte yeniden bir araya gelmenin sözünü verdikten sonra toplantıyı noktaladı.

8a91efa0-f3b2-4a00-8d0c-c437d9b634b7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.