Karşıyaka'da ilk robotik kodlama sınıfı açıldı

Karşıyaka'da ilk robotik kodlama sınıfı açıldı

Karşıyaka Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde ilk Robotik Kodlama Sınıfı açıldı.

Karşıyaka Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde ilk robotik kodlama sınıfının açılış törenine Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, okul müdürü Mahir Dursun, eğitim kurumları müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Robotik kodlama sınıfına alınan son teknoloji ürünler ile öğrenciler geliştirdikleri projeleri tüm konuklara tanıttılar. 3 boyutlu yazıcı ile öğrenciler kendi tasarladıkları ürünleri sergilerken, konuklara özel hazırladıkları okul anahtarlıklarını dağıttılar. İnsansı hareket eden robotun bluetooth kontrolü ile yapabildiği hareketler ilgi ile izlendi. 

Robotik kodlama aracılığıyla öğrencilerin problem çözme, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi ve çağı yakalayarak teknoloji ile üretim yapabilmeleri hedefleniyor.

Öğrenciler tarafından robotlarla yapılan gösteriler hayranlıkla izlenirken, Kaymakam Çalışır geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeni teknolojiyi kullanmalarından büyük mutluluk duyduğunu belirterek şöyle konuştu. “Dünyada teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Çocuklarımızın bu gelişmeleri yakından izlemeleri bizi umutlandırıyor. Çocuklarımızı tebrik ediyorum."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu ilk robotik kodlama sınıfını gururla açtıklarını, Karşıyaka’daki diğer okullarda da bu sınıfları açmayı hedeflediklerini söyledi.

dsc_q2407.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.