Karşıyaka'da işitme engelli futbolcular sınır tanımıyor!

Karşıyaka'da işitme engelli futbolcular sınır tanımıyor!

Karşıyaka Duymazlar Gençlik ve Spor Kulübü’nün futbol takımına Karşıyaka Belediyesi sahip çıktı.

5 kez lig şampiyonluğu yaşayan ve 2016’da Süper Lig’e çıkan Duymazlar Spor, bu sezon Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Kulübü formasıyla başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. ‘Karşıyaka Belediyespor İşitme Engelliler Futbol Takımı’ olarak Süper Lig’de mücadele eden ekip, çıktıkları 7 maçtan 6’sını kazanarak ilk devreyi zirvede bitirdi. Attığı 29 gole karşılık kalesinde sadece 4 gol gören takım, şampiyonluğun en iddialı adayı oldu. Engelleriyle birlikte hayalleri de sınırları aşan sporcular, ligi birinci sırada bitirip Avrupa Kulüpler Şampiyonası’na katılmayı ve Türkiye’ye tarihi bir başarı yaşatmayı hedefliyor. 

TUGAY SÖZÜNÜ UNUTMADI 

Yerel seçim öncesinde takımın antrenmanına konuk olan ve o ziyarette verdiği destek sözünü unutmayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, göreve geldikten sonra Duymazlar Gençlik ve Spor Kulübü’nün Karşıyaka Belediyespor bünyesine katılmasını sağladıklarını belirterek “O dönem Duymazlar Spor’a yaptığım ziyarette, maddi sıkıntılar yaşadıklarını ve Süper Lig’de mücadele etmelerine rağmen çalıştırıcılarının bulunmadığını üzülerek öğrendim. Yöneticilerinden sporcularına kadar hepsi çok değerli olan bu ekibi, Karşıyaka Belediyespor çatısı altına alıp tüm imkanlarımızı onlar için seferber ettik. Lig’in ilk devresinde elde ettikleri sonuçlarla bize büyük gurur ve sevinç yaşattılar. Türkiye Şampiyonluğu’nu kucaklayıp, ülkemizi ve kentimizi Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda başarıyla temsil edeceklerine inanıyorum. Her zaman yanlarında olmaya, tüm engelleri el ele aşmaya devam edeceğiz” dedi. 

karsiyaka_1058.jpg

İZMİR’İN TEK TEMSİLCİSİ 

Karşıyaka Belediyespor İşitme Engelliler Futbol Takımı Teknik Sorumlusu İbrahim Günal da “Süper Lig’de İzmir’in tek temsilcisiyiz. Takımımız 24 işitme engelli sporcudan oluşuyor. Oyuncalarımızla iletişimde Karşıyaka Belediyesi’nde görev yapan işaret dili tercümanımız Deren Elmalı Kaya’dan destek alıyor, deplasmanlara, karşılaşmalara da birlikte gidiyoruz. Yeni yapılanma sürecimize rağmen, ilk devrede ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı olduk. İkinci devrede de aynı başarıyı gösterip şampiyonluğa ulaşmak, ardından da Avrupa’da Türk Bayrağı’nı dalgalandırmak istiyoruz” diye konuştu. 

TARAFTARLARA ÇAĞRI 

Karşıyaka Duymazlar Gençlik ve Spor Kulübü’nün başkanlığını yapan, 2015 - 2016 sezonunda 1. Lig’de şampiyon olarak Süper Lig’de çıktığı dönemde de takımın başında bulunan Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü çalışanı Özgür Erkan ise “Yaşadığımız sıkıntılı süreçte yanımızda olan ve takımımıza tam destek veren Başkanımız Cemil Tugay’a çok teşekkür ediyoruz. Karşıyakalı taraftarların da desteği bizler için çok önemli. 16 Şubat’ta İzmir’de başlayacak ikinci devre maçlarına herkesi bekliyoruz. Futbolseverler Facebook’ta ‘Karşıyaka BGSK İşitme Engelliler Takımı’ adlı sayfamızdan maç programımızı takip edebilir” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.