Karşıyaka'da karbon ayak izi azalıyor!

Karşıyaka'da karbon ayak izi azalıyor!

Karşıyaka Belediyesi, karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmaları kapsamında sürdürebilir enerji kaynaklarını 3 kat attırarak bin 490 kWh’ye yükseltmeyi başaran ilçelerden birisi oldu.

MEDYA EGE - Karşıyaka’da sürdürebilir enerji kapsamında yapılan çalışmalarda yeni bir rekor yakalandı. Karşıyaka’da karbon ayak izini azaltmayı amaçlayan projede gelinen son noktada Güneş Enerji Santralleri'nden (GES) 3 kat daha fazla güç elde edildi.

gfk5-k-xkaaj77c.jpg

Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen sürdürebilir enerji yatırımlarıyla bugün Karşıyaka’da bin 490 kWh'lık güce ulaşılarak büyük bir başarı elde edildi. Sürdürebilir enerji kaynaklarının daha da artması için çalışmaların devam edeceği ve Karşıyaka’nın daha da güçlü enerjiye sahip olacağı hedefi belirlendi.

gfk5-3lweair1xm.jpg

Karşıyaka Belediyesi'nin sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sürdürülebilir enerji kaynaklarına yöneliyor, karbon ayak izimizi azaltıyoruz… Bu anlayışla Güneş Enerji Santrali’nin kapasitesini 3 kat artırarak 1490 kWh gücüne ulaştırdık. İzmir’de bir ilçe belediyesi bünyesindeki en büyük GES olma özelliğini taşıyan santralimizde 2023 yılında 6.598.323 lira değerinde elektrik ürettik, toplam elektrik ihtiyacımızın 4’te 1’ini karşıladık. 2030 yılına kadar yatırımımızı devam ettirerek kendi elektrik ihtiyacımızın tamamını üreten bir belediye haline geleceğiz. Hem doğanın korunmasına hem de ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamayı sürdüreceğiz."

gfk5-fdwyaabvts.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.