Karşıyaka’nın köyleri arıcılıkla kalkınacak

Karşıyaka’nın köyleri arıcılıkla kalkınacak

Karşıyaka Belediyesi tarafından sürdürülebilir kalkınma çalışmaları çerçevesinde Sancaklı köyünde başlatılan arıcılık eğitimlerinin ilk programı tamamlandı.

İzmir Eğitim Kooperatifi’nin verdiği eğitime katılan köylüler, sertifikalarını Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın elinden aldı. Köy meydanında düzenlenen törende, köylülere meyve fidanları da hediye edildi.

“KÖYLERİMİZ İÇİN TARİHİ BİR GÜN”

Konuşmasında tarımsal üretimin önemine dikkat çeken Başkan Tugay, hem Sancaklı’yı hem de Yamanlar’ı desteklemeye devam edeceklerini belirterek, “Bugünün tarihi bir gün olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar zaman içinde anlaşılacak olsa da köylerimizin gelişimi için çok önemli bir yola girdik. 500 - 600 yıllık tarihe sahip köylerimizi gözbebeğimiz gibi korumamız, gelişmesini sağlamamız, daha bakımlı ve güzel hale gelmeleri için çalışmamız gerekiyor. Kalkınmayı sağlayacak, köylülerimize yüksek gelir getirecek adımlar atılmalı. Arıcılık da bunlardan bir tanesi. Başlattığımız eğitimlerin yanı sıra bundan sonraki süreçte de el ele kol kola çalışacağız ve üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İlçe Tarım Müdürü İsmail Emetli de konuşmasında şunları kaydetti: “Tarıma destek konusunun Türkiye genelindeki öncülerinden bir tanesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. İzmir adına, ülke tarımı adına çok başarılı uygulamalara imzalar atıldı. Umarım bizim kırsal mahallemiz olan Sancaklı’da da böyle bir başarı elde ederiz. Burada bal paketleme tesisi gibi bir imkanımız var. Arıcılık için çok ciddi bir potansiyel var. Düzenlenen eğitimler için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, katılımcılara başarılar diliyorum. Biz de kurum olarak her zaman destek vermeye devam edeceğiz.”

UYGULAMALI EĞİTİMLER SÜRECEK

Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında, yaklaşık bir sene süresince uygulamalı arıcılık eğitimlerine devam edilecek. Tüm eğitim sürecini tamamlayan köylülere sertifika, kovan ve diğer ihtiyaç duyulan arıcılık malzeme ve ekipmanları verilecek. Kuruluşu tamamlanan Sancaklı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte aromatik bitki yetiştiriciliği de desteklenerek, bu vasıtayla hem arıcılığın geliştirilmesi hedeflenecek hem de aromatik bitki üretimi ile köylülerin ek gelir elde etmesi sağlanacak.

0-(1)-084.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.