Karşıyaka'nın Yüzünü Basketbol Takımı Pınar Karşıyaka Güldürdü

Karşıyaka'nın Yüzünü Basketbol Takımı Pınar Karşıyaka Güldürdü

Spor kulübü olarak sıkıntılı zamanda olan Karşıyaka, Pınar Karşıyaka'nın 31 yılın ardından şampiyon olmasıyla bir nebze rahatladı.

Futbol takımının lig düşmesi, borçların birikmesi ve olağanüstü Genel Kurul'da başkan adayı dahi çıkmaması gibi nedenlerle stres altında olan İzmir kulübü, bir nebze olsun, basketbol takımı Pınar Karşıyaka'nın şampiyon olmasıyla rahatladı.

Pınar Karşıyaka’nın genç takımı, geçen sezon ağabeylerinin Spor Toto Basketbol Ligi’nde yaşadığı şampiyonluğun ardından bu yıl kendi kategorilerinde 31 yıl sonra mutlu sona ulaştı. Gençlerde daha önce 1984-85’te şampiyon olan Pınar Karşıyaka, İzmir’in ev sahipliği yaptığı Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası finallerinde üst üste 5 galibiyetle kupayı havaya kaldırdı.

Şampiyonanın ilk maçında Fenerbahçe’ye 70-57 yenilen Karşışıyaka, ardından Antrenör Murat Ersöz yönetiminde Acıbadem’i 85-68, Telekom’u 91-55 yenerek gruptan çıktı. Çeyrek finalde 9 Eylül’ü 89-59, yarı finalde Darüşşafaka Doğuş’u 67-59, finalde de Pertevniyal’i 71-64 yenen yeşil kırmızılılar, Halkapınar Spor Salonu’na koşan binlerce taraftarın yüzünü güldürdü, camiaya umut verdi.

Finallerde en değerli oyuncu seçilen Karşıyakalı pivot Görkem Doğan da ödülünü şampiyonanın hemen ardından A takımla sözleşme imzalayarak aldı. 18 yaşında, 2.10 boyundaki yıldız adayı, Menajer Selim Çınar ve Altyapı Başkanı Erdal Çilengiroğlu’nun katıldığı törenle imza attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.