Karsu Dönmez'den yeni albüm!

Karsu Dönmez'den yeni albüm!

Karsu Dönmez, kendi adını taşıyan ‘Karsu’ adlı dördüncü albümünün heyecanını yaşıyor.

10 Ekim’de ‘Sumusic’ etiketiyle tüm digital platformlarda çıkacak olan albüm, Türkiye’de ‘y kültür sanat’ etiketiyle CD ve plak olarak raflardaki yerini alıyor. Dördüncü albümü olan ‘Karsu’nun habercisi ‘İtiraf ‘ ve ‘Sana Ne’ adlı single’larını albüme de taşıyan Karsu, albümün çıkış şarkısı olan ‘Sana Ne’nin sözleriyle özellikle kadınlar üzerinde kurulan baskılara dikkat çekiyor.

Kendini yeniden, yeni soundlarla keşfeden ve geliştiren Karsu, yeni şarkılarını Çin sokaklarından, Endonezya’nın Bali adasından, Los Angeles tepelerinden ve Türkiye'nin güzel doğasından ilham alarak yazdı. Kişilerin özellikle sosyal medyayı sıkça kullandığı ve bu platformların kendine özgü baskılarını yaşadığı bu devire hem Türkçe hem İngilizce yazdığı cesur sözlü şarkılarıyla meydan okuyor.

Albümdeki İngilizce ve Türkçe yazılmış şarkılarında Karsu, yaşamın inişli çıkışlı deneyimlerini müziğine yansıtarak kendini ifade ediyor. Albümde bulunan 12 adet şarkının tamamı kendi söz ve bestesinden oluşuyor.

Bu “mükemmel görünmek için çabalama” döneminde, bir karşı ses olmak isteyen Karsu “Herkesin birbirinin hayatlarıyla ilgili fikirlerinin olduğu ve bunu internet ortamında yaratılan yüzeysel dünyada paylaşmaktan çekinmediği bir zamanda yaşıyoruz. İnsanlar kendilerine ve hayatlarına dair “kusur” olarak gördükleri şeyleri filtrelerin arkasına gizlemeye çalışıyor. Başkalarını memnun etmek, onların arasına katılmak veya önem verdiğimizi göstermek için kararlar alıyoruz ve sonra bu kişilerin onayını bekliyoruz. Ama aslında dinlememiz gereken bir tek ses var ve bu da kendi sesimiz. Sen ne istiyorsun? Kendi hayatını yaşa çünkü bu hayat başkalarının değil, senin." diyerek  herkesi kendi olma serüvenine davet ediyor.

Konserlerinde seyirciyi bir yandan coştururken, bir yandan da sakin ve duygusal şarkılarıyla izleyiciyi melankolik bir atmosfere taşıyan Karsu, önümüzdeki günlerde Türkiye turnesi kapsamında müzikseverlerle buluşacak…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.