Kasapoğlu, "Kurda İstikrar İstiyoruz"

Kasapoğlu, "Kurda İstikrar İstiyoruz"

Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu, yaptığı açıklamada  son bir yılda yaşanan kur hareketliğinin kendileri olumsuz etkilediğini belirtti.

Denizli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu,  “Geçtiğimiz bir yıl içinde öyle bir mücadele içinden geçtik ki, Pandemi ile birlikte artık her şeyi düşünmeye başladık ve bugünlere geldik. Bugün geldiğimiz tabloda 6 ay önce yüksek kurdan tüm ülke rahatsızken, şimdi ihracatçı olarak bizler düşük kurdan rahatsızız. Yeni yılla birlikte personel ve işçilik ücretlerinde yüzde 25’lik zam yaşandı. Kur en yüksek noktadan bugüne geldiği süreçte yüzde 20’lik bir düşüş var. Bu da işçilik maliyetlerinde döviz bazında yüzde 40’lık bir maliyet artışı anlamına geliyor. Bu yükü taşımak çok zor” dedi.

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜ ZAM YAPACAK

Tekstil sektörünün ham maddelerinde dolar bazında yüzde 50’ye varan yükselişler olduğuna dikkat çeken Kasapoğlu, “Ham madde fiyatlarında pamuk dahil dolar bazında yüzde 50’lik de bir artış söz konusu. Bunun yükünü de taşımaya çalışıyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Tedarik zincirinde kumaş üreticisi, iplikçi, ihracatçı ve konfeksiyoncu bunun mücadelesinde. Bu belki de hazır giyim fiyatlarında belki de yüzde 25 – 30’luk artış yaşanmasını sağlayacak. Bunu yönetmek de zor. Bizim ihracatçı olarak istediğimiz hızlı artan, ya da düşen kur değil. İstikrarlı kur. Biz bunu istiyoruz. İhracatçılarımız zarar ediyor. Kurun bu kadar hızlı düşmesi ithalatı da cazip hala getiriyor.  Bu kurlardan oldukça rahatsızız”

FAİZ İNDİRİMİ ÇAĞRISI

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yüksek kurdan şikayetçi olduğunu belirten Kasapoğlu, “Merkez Bankası başkanı Naci Ağbal, faiz indirimi olmayacak şeklinde açıklamalar yaptı. Ancak bunun tekrar değerlendirilmesi gerekiyor. Faizlerin de yönetilir seviyede olması lazım. Çünkü kurlar artık bizim için yönetilemez seviyeye gelmiş durumda” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.