Kaspersky’den İK'lara güvenlik tavsiyeleri

Kaspersky’den İK'lara güvenlik tavsiyeleri

Kaspersky uzmanları, İnsan Kaynakları uzmanları için güvenlik ipuçları paylaştı.

İnsan kaynakları çalışanları oldukça farklı bir konuma sahiptir. Şirket dışından çok sayıda e-posta alırlar ancak aynı zamanda, şirketin sızdırmayı göze alamayacağı kişisel verilere de erişimleri vardır.

Büyük şirketlerin, iş arayanlarla iletişimden ve mevcut çalışanların çalışmalarından sorumlu çeşitli uzmanları olabilir. Ancak küçük işletmelerde tüm durumlar için, yalnızca bir İK temsilcisinin olma olasılığı daha yüksektir. Bu bir kişinin, şirketten bulunan tüm personel verilerine yüksek ihtimalle erişimi vardır. Özgeçmiş gönderen başvuru sahipleri, bir şirkete kişisel verilerini işlemesi ve saklaması için açıkça veya üstü kapalı olarak izin verebilir. Ancak tabii ki bu bilgilerin kimliği belirsiz yabancılarla paylaşılması gerekiyor. Siber suçlular, bu tür bilgilere erişip şantaj amaçlı kullanabilir.

Ve para sızdırma söz konusu olduğunda, fidye yazılımı da dikkate alınmalıdır. Hesap sahibinin verilere erişimini engellemeden önce bu virüsler genellikle verileri çalar. Bu tür bir kötü amaçlı yazılım bir İK bilgisayarına kurulursa, hırsızlar büyük bir kişisel veri piyangosunu da kazanmış olur.

1633330400-insan-kaynaklar.jpg

Davetsiz misafirlerin, İK biriminin bilgisayarlarına sızma ihtimalini en aza indirmek için Kaspersky uzmanları aşağıdaki ipuçlarına dikkat edilmesini öneriyor:

  • Mümkünse İK bilgisayarlarını ayrı bir alt ağda diğerlerinden ayrı tutun. Bir bilgisayar tehlikeye girdiğinde bile tehditlerin kurumsal ağa yayılma olasılığını en aza indirin.
  • Kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri, iş bilgisayarında saklamayın. Bunun yerine, onu ayrı bir sunucuda veya daha da iyisi bu tür bilgiler için geliştirilmiş ve çok faktörlü kimlik doğrulayıcıyla korunan bir sistemde saklayın.
  • İK uzmanlarının şirket için siber güvenlik farkındalık eğitimiyle ilgili tavsiyelerine uyun ve onları bu eğitimde ilk sıraya koyun.
  • İK temsilcilerini, başvuru sahipleri tarafından gönderilen dosyaların formatlarına dikkat etmeleri konusunda uyarın. İşe alım uzmanları, yürütülebilir bir dosyayı tespit edebilmeli ve onu açmaması gerektiğinin bilincinde olmalı. Tercihen, öz geçmişler ve çalışma örnekleri için kabul edilebilir dosya formatlarının bir listesini birlikte hazırlayın. Bu bilgileri de gerçek başvuru sahipleri için listelerinize ekleyin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.