Kaya: CHP'nin İzmir'e Ayrımcılık İddiası Çökmüştür

Kaya: CHP'nin İzmir'e Ayrımcılık İddiası Çökmüştür

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in son günlerde basına yansıyan açıklamalarını değerlendirdi.

Balbay'ın, hükümetin İzmir'de gerçekleştirdiği yatırımlar ve sürdürülen projeler üzerinden yaptığı eleştirileri sürdürmesini hayretle karşıladığını belirten Kaya, "Biz gayet büyük nezaket içerisinde, hükümetin İzmir'e gerçekleştirdiği yatırımlar ve sürdürülen projeler hakkında Sayın Balbay'a bilgilendirme yaptık. Kendisine hamasi söylemleri terk etmesi, varsa İzmir için bir önerisi ve projesi onu ortaya koyması için çağrıda bulunduk. Ama gördük ki, Sayın Balbay eski alışkanlıklarını bırakmıyor. Demagoji yapıyor, polemik üreterek gündemde kalma hevesine kapılmış görünüyor. Gündemde kalmak uğruna komik olmayı göze aldıysa, kendisine diyecek sözümüz yoktur. CHP'nin Genel Başkanlığına aday olacağını açıklayıp, kendi partisinin İzmir delegelerinden bile teveccüh göremediğini, aday olabilmek için gerekli imzayı toplayamadığını unutmadık. CHP'nin İzmir Milletvekillerinin, İzmir delegelerinin bile destek vermediği , aday olabilmesi için gerekli imzayı vermediği bir İzmir Milletvekilinden bahsediyoruz.Kendisine ne söylesek boş" dedi.

AZ LAF ÇOK İŞ

Balbay'ın açıklamasında Küçük Menderes Havzası'nı gezdiğini ifade edip, çiftçinin sorunlarının çözümü yönünde kendisine çağrıda bulunmasına da değinen Kaya, "Sayın Balbay açıklamasında Küçük Menderes Havzası'nı gezdiğini ifade etmiş. Bana da kırsal kesimin sorunlarının çözümü yönünde bir çağrıda bulunmuş. Ben, o bahsettiği havzada doğup büyümüş bir insanım. Küçük Menderes Havzası'nı da, havzadaki çiftçimizin ve esnafımızın durumunu da çok iyi bilirim. En son geçtiğimiz hafta bölgedeki süt üreticileri ile Ankara'da bir araya geldik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde bir takım temaslarda bulunduk. Bizi bölgedeki süt üreticisine sorsun, Ödemiş'in Hamamköy'ündeki kiraz üreticisine, Bozdağ'ın zirvelerindeki Tekke'nin patates üreticisine sorsun. Bizim doğup büyüdüğümüz, aidiyet bağımız olduğu havzayla aramıza giremez. Üretmeye çalıştığı algı tutmaz" şeklinde konuştu.

YÜKSEL'E SERT TEPKİ

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'in Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir ziyareti sırasında yaptığı açıklamaları da değerlendirdi. CHP İl Başkanı Yüksel'in her zamanki üslupsuzluğunu ve siyasi nezaketten uzak anlayışını açıklamalarına yansıttığını belirten Kaya, "Alaattin Yüksel, bildiğimiz gibi. Siyasi nezaketten uzak, üslupsuz, hırçın, İzmir'in ılıman siyasi ikliminden nasibini almamış bir kişiden bahsediyoruz. Sayın Aziz Kocaoğlu İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nde Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile İzmir ve İzmir'e yapılacak hizmetleri konuşurken, kendisi bir açıklama yapıyor ve ortamı germeyi çalışıyor. İzmir'i seven, İzmir'i düşünen, kentine aşık bir siyasetçi bunu yapar mı? Ancak kendisi ne yaparsa yapsın, ne kadar tahrikte bulunursa bulunsun, biz bize uzatılan eli geri çevirmeyeceğiz. Sayın Aziz Kocaoğlu, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a İzmir ile ilgili projeler ve kentin beklentilerini içeren taleplerini iletti. İzmir için yapılması gereken neyse Sn.Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından yapılacaktır. CHP'nin yıllardır İzmir kamuoyuna 'AK Parti İzmir'e ayrı bir gözle bakıyor, ayrımcılık yapıyor, İzmir'i cezalandırıyor" argümanları, İzmir'li Genel Başkanımız ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile çökmüştür. CHP'nin bu yalanını, biz her defasında İzmir'e gerçekleştirdiğimiz hizmetlerimizle boşa çıkardık, yüzlerine vurduk. Şimdi de, partimizin Genel Başkanlığı ve Başbakanlık koltuğuna bir İzmirli, İzmir Milletvekilimiz Sayın Binali Yıldırım oturdu. AK Parti'nin İzmir'e verdiği önem, değer, bakış açısı tam anlamıyla budur. Ben bir İzmirli olarak Sayın Alaattin Yüksel'in üslubunun İzmir'e ve İzmir'in temsil ettiği değerlere yakışmadığını düşünüyorum. İzmir, hoşgörü kentidir. İzmir, uzlaşı kentidir. İzmir, diyalog kentidir. Böyle bir kentte, ana muhalefet partisinin il başkanlığı koltuğunda oturan kişi, sözlerine dikkat etmek durumundadır. Şunu da açık yüreklilikle ifade ediyorum ki, Sayın Yüksel ortamı ne kadar germeye çalışırsa çalışsın, biz doğru bildiğimizi yapmaktan vazgeçmeyeceğiz. İzmir için çalışmaya, gayret etmeye, kente hizmet üretmeye devam edeceğiz. Evet, artık İzmir bambaşka bir İzmir olacak. Çünkü partimizin Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım İzmir'li ve İzmir Milletvekili.Sayın Alaattin Yüksel bunu iyi bilsin" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.