Kaya Sünger Kenti eleştirdi: Çatıdan topluyor borudan sızdırıyorsun

Kaya Sünger Kenti eleştirdi: Çatıdan topluyor borudan sızdırıyorsun

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin küresel ısınma ve susuzluğa karşı başlattığı Sünger Kent Projesi'ne AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan sert eleştiri geldi. Kaya, su iletiminde en çok kaçak yaşanan belediyenin İzmir olduğunu ileri sürdü.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Sünger Kent Projesi üzerine "Bizim Tahtalı Barajımız İzmir’in su ihtiyacının yüzde 50’sini karşılıyor. Çatılarda biriken suların tamamını toplayabilirsek Tahtalı Barajı kadar suyu toplamış oluyoruz” açıklamasına AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'dan tepki geldi.

33-mahmut-atilla-kaya-soyer-sunger-kent1.webp

Başkan Soyer'i ve projeyi eleştiren AK Partili Kaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "1) CHP'li Soyer, "Sünger Kent Projesi ile Tahtalı Barajı kadar su toplayacağız" demiş. Altyapıya yatırım yapma, her yıl 92 milyon m3, bir Tahtalı Barajı kadar suyu şebekede kaybet, sonra sünger kent de! Gerçek ortada! Türkiye'deki en büyük kayıp kaçak oranı %35 ile İzmir'de.

2) Sünger kentin en önemli ayağından birisi, kanalizasyon ile yağmur suyu kanallarının ayrıştırılmasıdır. İzmir'de 5 bin km. olması gereken ayrışmış hat, sadece 700 km! Hep safsata, sürekli göz boyama! Sünger kentte olduğu gibi. Suyu çatıdan topluyor, borudan sızdırıyorsun!" ifadelerini paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.