Kaya: Yıldırım Hızıyla Tamamlanacak

Kaya: Yıldırım Hızıyla Tamamlanacak

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 31 kilometre uzunluğundaki Tire-Belevi yolunun duble yol haline getirilmesi için, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 20 Haziran'da ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Kaya, Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini sürdürdüğü dönemde yapılması talimatını bizzat verdiği Tire-Belevi duble yolunun inşaatının 700 günde tamamlanacağını belirtti. 2015 yılı trafik sayımlarına göre toplam yıllık ortalama günlük trafiği 2 bin 455 araç olan, ağır trafik oranı yüzde 12 seviyesindeki yolun duble yol haline getirilmesiyle daha güvenli ve hızlı bir hizmet sunulacağını hatırlatan Kaya, yeni yolun proje hızının 110 Km/Sa olarak belirlendiğinin bilgisini verdi. 20 Haziran 2016 tarihinde yapılacak ihale bünyesinde 885.000 metreküp toprak işi, 65.500 metreküp beton işi, 1 adet 40 metre açıklığında çift köprü ve 502.000 metrekare bitümlü sıcak karışım olduğunu belirten Kaya, "İhalenin hemen ardından, yasal prosedürlerin de tamamlanmasıyla birlikte yolun inşaatı başlayacak. Çalışmalar 700 günde bitirilecek. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini sürdürdüğü dönemde yapılması talimatını bizzat verdiği Tire-Belevi duble yolu bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Ülkemizin her köşesinde eserlerini gördüğümüz, millete ve memlekete hizmet yolunda yürüyen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a teşekkür ediyoruz. Bu yolun inşaatının tamamlanıp trafiğe açılmasıyla birlikte bölgemizin gelişimi hız kazanacak" dedi.  

BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Söz konusu güzergahın bölünmüş yol haline getirilmesiyle birlikte, bölgede üretilen tarım ürünlerinin ve özellikle Tire Organize Sanayi Bölgesi'nin ulusal ulaşım ağına etkin bir şekilde bağlantısının sağlanmış olacağını hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Tire-Belevi duble yolu bölge için çok önemli. Küçük Menderes Havzası'nın önemli ilçeleri denize ve komşu ilimiz Aydın'a olan ulaşımlarını bu yolu kullanarak gerçekleştiriyorlar. Bölgede üretilen tarım ürünlerinin ulusal pazara ulaşımı, bu yolun tamamlanmasıyla birlikte daha hızlı bir hale gelmiş olacak. Bununla beraber eski yerleşim yeri olmasından dolayı, bölgede var olan turizm potansiyelinin ticari aktiviteye dönüşümünde ulaşım imkanlarının artmasının etkin rolü olacak" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.