Kayadelen, “Yasalar kadınları korumuyor”

Kayadelen, “Yasalar kadınları korumuyor”

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin (İKKB) toplantısı Türkan Saylan Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Kadınlar günü etkinliği kapsamında İzmir Baro Genel Sekreteri ve Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Perihan Çağrışım Kayadelen şiddete uğramış kadınları korumak için çıkarılan 6284 sayılı yasanın önemine değinerek, uygulanmadığını söyledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter,. İKKB etkinliklerinde daha çok kadına ulaşmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.  Serter, “Projeler sadece birliğimiz için değil tüm kadınları kapsayıcı olduğu zaman anlam kazanıyor. Kadın hakları konusunda çıkartılan ve uygulanmasını beklediğimiz yasalar maalesef uygulanmıyor. Söz konusu kadın cinayetlerinin önüne geçebilmek için yasaların denetimli olarak uygulanması gerekiyor. 6284 sayılı kanun kadınların geleceğinin garantisidir” diye konuştu.

“Kadının yasama hakkı elinden alınıyor”

6284 sayılı kanunda şiddet sebebiyle başvuran kadınların koşul aranmadan İzmir Barosu’nun sahip çıktığını belirten İzmir Baro Genel Sekreteri ve Kadın Hakları Danışma ve Hukuk Araştırmaları Merkezinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Perihan Çağrışım Kayadelen, yasaların kadınları korumadığını söyledi. Kadın hakları konusunda mücadele eden kadınların çok değerli olduğunu ve gelecekte kız çocuklarının daha özgür bir ortamda yaşayacağını vurgulayan Kayadelen, “6284 sayılı kanunun kadını korumak adına çıkarılmış ve fakat uygulanmasının önünde engeller kaldırılmadığı için gerekli etkiyi gösteremiyor. Eğer caydırıcılık olmazsa bu şiddetler uygulanmaya devam edecek.  6284 sayılı kanunun kadının yaşatmak için ilerici bir yasa olarak hukuk içinde yer buluyor. Hâkimler, savcılar ve polisler tarafından uygulanmadığı zaman kadının yaşama hakkı elinden alınıyor” dedi.

Güçlü Çocuklar Güçlü Yarınlar projesi hakkında gelişmeleri aktaran Proje Koordinatörü Tülay Canda ise bugüne kadar 23 derneğin katılım sağladığı projede 84 okula ulaşıldığını vurguladı.

Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği(SİMKAD) bünyesi altında uygulanan Kariyer Amazon projesi hakkında bilgilendirme yapmak için kürsüye gelen Genç SİMKAD üyeleri Halide Olgun ve İrem Nur Demir, projede kadınlara ekonomik özgürlük sağlamak adına istihdam çalışması yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.