KEKOVA ADASI

KEKOVA ADASI

Suat Bıçak yazdı

Kaş'ta yapmanız gerekenler listesinde ilk sırayı açıklıyorum, Kekova Adası Tekne Turu. Kaş'ın büyüleyici güzellikleri saymakla bitmiyor. Bunlardan biri ise Batık Şehir diye bildiğimiz Kekova Adası. Burası Dünya Kültür Mirası listesine 2000 yılında girmeye hak kazanmış olağanüstü bir bölge.

Ancak adaya çıkmak tabiki yasak.Aslında bir değil birkaç adadan oluşan bir takımadalar bölgesi. Kekova Adası denilmesinin sebebi içlerinden en büyük olan adanın adı Kekova.

img-1791.jpg

Geçirdiği iki büyük depremin ardından bölge sular altında kalmış. Bir çok yapı görünmekle birlikte bir kısmını da suyun altında görebilirsiniz. Merdivenler, hamamlar, şehre giriş kapıları, evlerin balkonları, olukları ve su kuyuları gibi bir çok yapı hala ayakta kalmayı başarmış. Tabi sizlere bunları anlatacak deneyimli bir kaptan olması gerekiyor.

img-1793.jpg

Biraz ulaşımdan bahsetmek gerekirse, Kaş merkezden 45 dakika süren bir yolculuk sonrasında Üçağız Limanı'na ulaşıyorsunuz. Yeri gelmişken belirtmek isterim Üçağız bölgesini gezemediğim için çok üzgünüm. Buranında kendine özgü bir çarşısı ve güzel lezzetleri olan restoranları olduğunu duymuştum. Sanırım bir dahaki sefere.

img-1794.jpg

Üçağız Limanı günlük tekne turları için ailece yada gruplar halinde tutabileceğiniz teknelerden mevcut. Hatta kendi içlerinde bir kooperatifleri dahi var. Küçük bir tüyo fiyatlarda pazarlık yapmaya çalışın.

img-1795.jpg

Teknelerde yemekleri genelde kaptanın eşi hazırlıyor. Bizim teknemizde menü oldukça tatmin etti bizleri. Tavuk yada isteğe bağlı balık olabiliyor. Salata ise tam akdeniz usulü bol sirkeli. Yoğurtlu bir meze var, ardından bulgur pilavı ve en sevdiğim bezelye tanelerinden oluşan bir meze. Siz sadece içmek istediklerinizi yanınızda getiriyorsunuz. Çay kahve hariç. Sürekli çay olur çünkü. Hatta isterseniz kahvede yapıyorlar.

img-1796.jpg

Temizlik olarak gayet hijyenikler.

Sabah 10 gibi çıktığınız yolculuk Akvaryum Koyu, Tersane Koyu, Batık Şehir, Kekova Adası, Burç Koyu, Korsan Mağarası ve Gökkaya Koyu şeklinde devam ediyor. Buradan sonraki ilk durak ise Kaleköy yani Simena Adası. Burayı bir sonraki videoda detaylı olarak anlatacağım. Şimdilik sizleri Kekova Adasının büyüleyici güzelliği ile başbaşa bırakıyorum.

img-1797.jpg

İyi Seyirler...

Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun

img-1798.jpgimg-1022.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.