Kemal Kılıçdaroğlu, camii açılışına katıldı

Kemal Kılıçdaroğlu, camii açılışına katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Beylikdüzü'nde Hacı Naif Akkuş Camii'nin açılışına katıldı.

Beylikdüzü’nde yapımı tamamlanan Hacı Naif Akkuş Camii, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Caminin yapımında emeği geçen vatandaşlarla sohbet eden liderler, ardından Beylikdüzü’nde yıllardır düzenlenen “Geleneksel Beylikdüzü Kadir Gecesi İftarı” etkinliğine katıldı. Burada vatandaşlarla birlikte iftar yapan liderler, yemekten sonra halka seslendi.

chp-lideri-kemal-kilicdaroglu-beylikduzu-nde-iftar-programina-katildi-9929.jpeg

İftar sonrasında konuşan Kılıçdaroğlu, “Bizim toplum olarak en önemli ortak değerlerimizden biri beraber yaşama kültürümüzdür. Bu kültürün hamuru sevgiyle, dayanışmayla yoğurulmuştur. Sevgili dostlarım, ülkemizin zenginliği toplumuzun çeşitliliğini besler. Sanki böyle değilmiş gibi uzun yıllar çeşitlilik, uzlaşılamaz farklılıklar olarak topluma yansıtıldı. Farklılıklara yapılan vurgular toplumu ayrıştıran silahlara dönüştürüldü. Kimlikler üzerinden toplumsal çatışma körüklenerek halk farklı kutuplara çekildi. Biz Millet İttifakı olarak bu kutuplaşmayı kırmak, ülkemizi kimlik siyasetinden kurtarıp değer odaklı bir siyaset kültürünü yerleştirmek üzere yola çıktık. Liderler olarak Halil İbrahim sofrasına oturduk. Halkımızı da eşitlik, adalet, hukuk, özgürlük ve halkça paylaşım için bu sofraya davet ettik. Milletimizin soflarınsa sadece karınlar doymakla kalmıyor, bu sofrada birlik ve beraberliğimizde güçleniyor. Sofranın yaşattığı değerler vardır, bizde o değerleri benimsedik. Bu sofrada açgözlülük yok, hırs yok, art niyet yok, kibir yok ama istişare var, dayanışma var, paylaşma var” diyerek birlik mesajı verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.