Kemal Kılıçdaroğlu: Cenazelerde Siyaset Yapılmaz

Kemal Kılıçdaroğlu: Cenazelerde Siyaset Yapılmaz

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazelerinde siyaset yapılmasını eleştirerek, "Cenazede siyaset yapılmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

Şehidimizin cenazesine gittim. Şehit cenazelerine katılırız. Namazımızı kılarız, duamızı yaparız, hoca helallik ister helalliğimiz veririz. Her cenaze sonrasında acıları paylaşmak için bu bizim görevimizdir deriz. Şehit yakınları bazen sitem eder bize, bunları anlayışla karşılarız.

Dün Pendik’te bir şehit babası sitem etti. 'Neden bu terör bitirmiyorsunuz, inşallah bu son olur' dedi. Ziyaret ederiz, acılarını paylaşırız ama en zor iş şehit ailesiyle yan yana gelmektir.

Bir annenin feryadı yürek yakıyorsa o feryadı bütün dünya duyar. Öyle bir dönem yaşıyoruz ki babaların çocuklarını toprağa verdiği bir dönem yaşıyoruz. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Acıların en büyüğüdür evlatların ölmesi.

Bu olayları hepimizin bilerek içselleştirerek görmesi lazım. Acılar paylaşıldığı zaman hafifler. Biz acıları da sevinçleri de paylaşacağız.

Başka analar ağlamasın diye bize sitem ederler. Ben bunların hepsini anlayışla karşılarım. Çünkü onların sitem etmeye hakları var.

'CENAZELERDE SİYASET YAPILMAZ'

Bu cenazelerde siyaset yapılmaz. Bu bizim kültürümüzde de insanlık anlayışımızda da yer almaz. Orada siyaset yapılmaz. Dini siyasete alet etme dine en büyük kötülüktür. Ve bunun önüne hep beraber geçmek zorundayız.

Acıyı dindirecek olanlar devleti yönetenlerdir. Yani hükümetlerdir. Eğer hükümet hükümet olmanın gereğini yapıp acıyı dindiremiyorsa sağlıklı işleyen bir demokraside gitmesi lazımdır.

Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye’nin başta terör olmak üzere temel hiçbir sorunun çözmemiştir. 2002’de terörsüz bir Türkiye teslim aldılar. 14 yılın sonunda nereye geldik.

Şehit anneleri gazilerin anneleri sizlerin vicdanına sesleniyorum. 14 yılda Türkiye’yi bu noktaya kim getirdi. Eğer bu soruyu vicdanımıza sorun sorgulamazsan görevimizi yapmamış oluruz. Şehitlerin gazilerin hatırına bu soruyu vicdanımıza soralım.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.