Kemalpaşa’da Çanakkale Zaferi törenle anıldı

Kemalpaşa’da Çanakkale Zaferi törenle anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. Yılı dolayısıyla Kemalpaşa Atatürk Anıtı'na çelek koyma töreni düzenlendi. 

Pakmaya Ülkü Hızal Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Yörük'ün programı arz etmesi ile başlayan törene, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa Kaymakamı Dr. Kemal Kızılkaya, İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar ile kamu kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Tören, Kemalpaşa Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Tuncay Kılıç, günün anlam ve önemini belirten konuşması, istiklal marşı ve çelenk sunma merasimiyle sonlandırıldı.

dsc_0038.jpg

Tören sonrası açıklamada bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ‘'Çanakkale Geçilmez anlayışıyla canını hiçe sayanların eşsiz bir kahramanlık destanı yazdığı Çanakkale Zaferi'mizin 106. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu toprakları bize vatan kılmak için gözünü dahi kırpmadan ölüme giden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

dsc_0070-001.jpgdsc_0076-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.