Kent Koleji'nde ineraktif eğitim başladı!

Kent Koleji'nde ineraktif eğitim başladı!

Koronavirüs salgını ile Türkiye’de okulların kapanması uzaktan eğitimi zorunlu hale getirdi. Uzaktan eğitimine hazırlıksız yakalanan özel ve devlet okullarının imdadına en gelişmiş video bankasına sahip Milli Eğitim Bakanlığı yetişti.

Kent Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hızır MURTEZAOLU yaptığı açıklamada “Kent Koleji farklı bir uygulamaya imza atarak son iki yıllık çalışmaları ile oluşturduğu e-kent ders programının ders içeriği ve canlı yayın sınıflarını öğrencilerin kullanımına açtı. Hazırlığını tamamladığı 28.000 içeriği öğrencilerin erişimine açarak online canlı yayını interaktif olarak uygulamaya başlayan kurumun öğrencileri kesintisiz olarak eğitimlerine devam ediyorlar” dedi. Başkan Murtezaoğlu internet altyapısı desteği sağlayan çözüm ortaklarına teşekkür etti ve görev alan tüm idari kadro ve öğretmenlerini tebrik etti.   

427e8232-220b-4bd1-a41c-3a3ded9d0fe7.jpg

CANLI YAYINDA MEB VE DİĞER UYGULAMALAR DEVREYE GİRDİ. 

Okulların imdadına Milli Eğitim Bakanlığı yetişti. EBA ve TV kanalları ile koronavirüs salgını nedeniyle kapanan okulların öğrencilerinin eğitimden geri kalmaması için Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluk üstlendi. İçerik ve videoları özel okullar dahil ayrım yapmadan öğrencilere açtı. Bazı okullar internet ortamında temin ettikleri veya kendi hazırladıkları videoları öğrencilere açarak eğitimi sürdürme gayreti gösteriyor.  

İNTERAKTFİ EĞİTİMİN YILIDIZ KENT KOLEJİ OLDU. 

Koleji canlı yayınla interaktif eğitimde fark yarattı. Ders programını hiç değiştirmeden aynen uygulamaya devam etti. Ders saatinden önce evlerde zil çalıyor; dökümanlarıyla bilgisayarlarının başına geçen öğrenciler öğretmenlerinin canlı yayında hazır ve interaktif olarak verdikleri dersleri dinliyor, ders anında sordukları sorularına anında cevap alıyor. Ödevleri günlük olarak takip edilen öğrenciler ödev sonuçlarını da öğretmenlerine göndererek değerlendirme alabiliyor. Uygulama ilkokul-ortaokul ve lisede tüm akademik dersler üzerinden uygulanıyor. Kent Koleji gelen yoğun talep nedeni ile bu eğitim sistemini misafir öğrenci uygulaması ile talep edenlere destek amaçlı 2. haftadan itibaren açmak için de çalışma yapıyor.

9d78490e-62a2-4754-8dbc-ccfee75e8689.jpg

KENT KOLEJİ VELİ VE ÖĞRENCİLERİ ÇOK MUTLU
      

Velilerden Gül Gönen “Oğlum 8 yıldır Kent’te okuyor. Kent’in çok farklı bir yönetim vizyonu var. Eğitim ve disiplinden hiç taviz vermiyor. Coronavirüs nedeni ile okullar tatil olunca önce ne olacak diye endişe duyduk. Milli Eğitim’in EBA yayınları, TV kanalları, Bazı önceden hazırlanmış videolarla ders anlatımı çözüm olarak karşımıza çıkıyordu. Doğrusu biz de en fazla benzer bir uygulama olur diye bekliyorduk. Ancak pazartesi okullar açılınca hepimiz şok olduk. Sabahtan itibaren normal ders zilleri çalıyor, beş dakika sonra ders başlıyor. Tüm ders notları hazır, destekleyici videolar da ekstra olarak var. Ancak esas sürprizle tüm Kent Koleji öğretmenlerini evlerinde ekran başında dersi programa göre anlatmaya başlayınca gördük. Öğrenciler soru soruyor, Akşam ödevleri veriliyor, çocuklar dersleri büyük heyecanla izliyor. Bunu yaşamak lazım. Bir kez daha iyi ki çocuğum burada dedim, çok mutlu oldum. Birçok veli arkadaşımla görüştüm hepsi çok mutlu.” 

35b4a16e-e964-4691-9893-5d652b898a99.jpg

KENT’TE GERÇEK BİR ONLINE INTERAKTİF EĞİTİM VAR
      
Velilerden Berna Mete “Önce devlete ve milli eğitim bakanlığına teşekkür etmek lazım. Devlet elinden geleni yaptı, EBA yı açtı, TV kanallarını açtı. Ancak biz özel okulda çocuğumuzun eğitilmesini istemişsek devletin verdiğinden daha fazla beklentimiz olması doğal olandır. Kent Koleji’nde online eğitimle bunu bir kez daha gördük. Tatil bitince pazartesi sabah dokuzda zil çaldı ve ders programı okulda imiş gibi uygulanmaya başlandı. Çocuklarımız heyecanla bilgisayar başına geçerek öğretmenleri ile karşılıklı görüşerek eğitime başladılar. Akşam ödevleri geldi, sonra kontrol edildi. Okul bu çalışmayı kendi yazılımı olan e-kent üzerinden yönetiyor. Öğrenci derse girmeyince hemen öğretmeni arayıp uyarıyor. Gördüm ki Kent Koleji’nde çocuklarımıza uygulanan gerçekten canlı interaktif eğitim ve okuldaymış gibi bir program var. Tüm öğretmen ve idareciler görev başında ve her şeyi takip ediyorlar, doğrusu çok rahatladım. Bir an önce okulların açılması tabi ki talebimiz ama çocuklarımızın hiçbir akademik kayba uğramayacağından eminim.” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.