“Kentimizde Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar” ödüllendirildi!

“Kentimizde Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar” ödüllendirildi!

Özel Çamlaraltı Koleji'nin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl on dokuzuncusu düzenlenen “Kentimizde Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar” töreninde ödüller sahiplerini buldu. 

“Kentimizde Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar Ödülleri”nin sahipleri bu yıl, öğrenciler tarafından yapılan seçim sonucunda; Ahu Arslan Yıldız, Olten Filarmoni’nin kurucularından Fatma Olten, Köy Enstitülü öğretmenlerden Huriye Saraç ve dünya şampiyonu milli jimnastikçi İbrahim Çolak olarak belirlendi.

Atatürk'ün mirası olan Cumhuriyeti korumak ve yeşertmek için çalıştıklarını söyleyen Çamlaraltı Koleji Genel Müdürü Gülçağ Gençer, yaşamlarını bu görevi yerine getirmeye adayan insanlara bir anlamlı ödül vermek istediklerini dile getirdi. 

İlki 2001-2002 eğitim-öğretim yılında düzenlenmeye başlanan ve geleneksel hale getirilen bu ödüllerin değerinin yıllar geçtikçe daha da arttığını ifade eden Gülçağ Gençer , “Bilinçli bireyler yetiştirme misyonu ve Atatürk'ün bizlere verdiği sorumluluk bilinciyle hizmetlerimizi sürdürüyoruz. 66 yıldır yaptığımız gibi Atamızı gelecek nesillere anlatacağız ve Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bilim, sanat, spor ve eğitim gibi farklı alanlarda başarı gösteren ve bu başarılarıla kendinden sonra gelen nesillere de örnek olan bireylerin bu vefalı çabaları çok önemli. Cumhuriyete sahip çıkan herkesi gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. 

BUGÜNE DEK ÖDÜL ALANLAR

 “Kentimizde Cumhuriyete sahip çıkanlar” ödülleri kapsamında, 2001 yılından bu yana aralarında Semra Sezer, Yekta Güngör Özden, Asuman Boyacıgiller, Ergün Aybars, Filiz Eczacıbaşı Sarper, İskender Özturanlı, İsmail Sivri, Sancar Maruflu, Yaşar Aksoy, Ahmet Piriştina, Rengim Gökmen, Hurşit Tolon, Meral Göksu, Nevvar Salih İşgören,  Hasan Fehmi Mani, Berin Taşan, Zuhal Yorgancıoğlu, Aziz Kocaoğlu,  Emine Çizgenakat, Sezen Aksu, Hakan Tartan, Ayla Selışık Tamar, Mehmet Ali Molay, Nedim Atilla, Ali Kocatepe, Prof. Dr. Seval Sekin, Yılmaz Özdil, Yrd. Doç. Dr.Türkan Başyiğit, Prof. Dr. Aydın Bıçakçı, Şerife İnci Eren, Zülfü Livaneli, Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, Muzaffer Tunçağ, Ramazan Urgancıoğlu, Reha Midilli, Altuğ Dilmaç, Uğur Dündar, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Nedret Güvenç ve Prof. Dr. Nur Olgun’un da bulunduğu birçok isme ödül verildi.
0-224.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.