1. YAZARLAR

  2. Bircan Turgul Yörümez

  3. KEREVİZ PÜRELİ KUZU İNCİK
Bircan Turgul Yörümez

Bircan Turgul Yörümez

Yazarın Tüm Yazıları >

KEREVİZ PÜRELİ KUZU İNCİK

A+A-

Malzemeler:

250 gram kuzu incik

1adet orta boy kurusoğan

1 adet kerevizin kökü

1 adet elma

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tutam taze kekik

1 tutam taze biberiye

1 bardak süt

tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
Öncelikle etimizi pişirmek üzere fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım.Bir tencerede mühürlediğimiz etimizi,yağlı kağıda yerleştirip üzerine,tuz,karabiber,taze kekik ve taze biberiyeyi serpelim

Folyoya saralım ve önceden ısıtmış olduğumuz 170 derecedeki fırınımızda 3 saat boyunca pişirelim.etimiz pişerken, bizde diğer taraftan,kereviz ve kuru soğanı ince ince doğrayalım,zeytinyağı ile kavuralım; üzerine yarım bardak su ekleyip,yumuşamasını bekleyelim.hemen ardından süt,tereyağı tuz ve karabiberi de ilave edip püre haline getirelim.Fırından çıkardığımız etimizi de tiftip,son olarak bir elmayı piyaz şeklinde doğrayıp tereyağı ile kavurduktan sonra servis edelim.AFİYET OLSUNN.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.