KESİAD buluşmasında seçmene sandık çağrısı yapıldı

KESİAD buluşmasında seçmene sandık çağrısı yapıldı

KESİAD’ın gelenekselleşen Perşembe kahvaltısında konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, seçmenlere sandık çağrısı yaptı.

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), Geleneksel Perşembe Kahvaltılarının Mayıs ayı buluşmasını Kemalpaşa Ramada Otel’de, Element Lojistik sponsorluğunda gerçekleştirdi.

Kemalpaşa Vergi Dairesi Müdürü Oktay Pembe’nin de katıldığı toplantının açılışında bir konuşma yapan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Can Günel, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde sandığa gitmeyen 8 buçuk milyon vatandaşımızın bulunduğunu belirterek, oy kullanmamış tüm vatandaşları ikinci turda sandığa davet etti.

yonetimli.jpg

Çok kritik süreçlerden geçtiklerini söyleyen KESİAD Başkanı Günel, “Her zaman ifade ettiğimiz üzere, iş insanları olarak siyaset üstü konumlanmak, her parti ve düşünceye eşit mesafede olarak ekonomi ve finans penceresinden bakan insanlarız. O sebeple sonuç ne olursa olsun, öncelikle ülkemize hayırlı olsun demek gerektiğine inanıyoruz” dedi. Bu noktada sandığa gitmeyen insanların fazlalığının çok önemli bir husus olduğunu ifade eden Günel, “Sandığa yansıyan bütün iradeye saygılıyız. Ancak 8 buçuk milyon insanın sandığa gitmemiş olması içimizi yaralayan bir durum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir derken, milletin iradesinin tecelli etmesinin yolu olarak sandığı işaret etmiştir. Bu yüzden tüm üyelerimize rica ediyorum, çevrenizde sandığa gitmeyen kim varsa tümünün oy kullanmasını sağlayın” dedi.

“TİCARİ KARTLARDA LİMİT İNDİRİMİ KOBİ’LERİ ZORLUYOR”

İş dünyası olarak seçim dönemlerinde yaşanan belirsizliklerden olumsuz etkilendiklerini anlatan Günel, “Özellikle dar gelir grubunun hayatını idare ettirmesi için birinci şekilde yardımcı olan esnek hesaplar, kredi kartından nakit çekimler, kredili mevduat hesapları bir kararla kaldırıldı, gelen tepkiler sonrasında geri geldi. Ancak bazı bankalarda hala nakit çekim, kredili hesap kullanımında kısıtlamaların sürdüğü duyumunu alıyoruz. Bu hesaplar üzerindeki engelin acilen kaldırılması gerektiğini ifade etmek isteriz” dedi.

Öte yandan firmaların ticari kredi kartı limitlerinin de düşürüldüğünü söyleyen Günel, “Burada ciddi bir ekonomik mücadele veriyoruz, ticari kartlardaki limit indirimi, nakde ulaşmakta zaten zorluk yaşayan iş dünyasını daha da zorlar hale geliyor. Umut ederim bir an evvel Türkiye bu seçim belirsizliğini üstünden atsın, taşlar yerine otursun, yeni ekonomi yönetimi iş başına gelsin ve hepimiz canla başla çalışmaya, üretmeye devam edelim” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Element Lojistik İzmir Ofis Müdürü Aykut Kocaalioğulları firmasının yürüttüğü uluslararası lojistik ve taşıma faaliyetleri hakkında KESİAD üyelerine bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Kemalpaşa Vergi Dairesi Müdürü Oktay Pembe ise 7440 Sayılı Vergi Yapılandırması hakkında KESİAD üyelerini bilgilendirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.