KIBRIS GAZİLERİNİN MADALYA SEVİNCİ

KIBRIS GAZİLERİNİN MADALYA SEVİNCİ

Karşıyaka’da Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 60 gazi için madalya ve berat tevcih töreni yapıldı. Gaziler, 45 yıl sonra madalyalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

20 Temmuz 1974’te 1'inci, 14 Ağustos 1974’te 2'nci Barış Harekatı'na katılan Türk Ordusu içindeki gaziler için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla 'Kıbrıs Barış Harekatı Milli Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Töreni' düzenlendi. 
Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene programa Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Ege Deniz Bölge Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mustafa Karabalık, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Diniz, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Coşkun, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kâmil Karadeniz AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu,  Gaziler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Halil Taşçı, kurum ve STK yöneticileri, gazi ve gazi yakınları katıldı.

dsc_0555.jpg
Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler’in duasından sonra Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, millet olarak imkansızları mümkün kıldıklarını belirterek, şöyle konuştu  "Çok şanslı bir tarihten geliyoruz. Tarihimiz gurur abideleri ile dolu.  Bu toprakları vatan yapmak için bedel ödemişiz. Kıbrıs’ı kendimizden ayırmamışız ve oraya yavru vatan demişiz. Biz bu bedeli 15 Temmuz’da ödedik. Nerede bir mazlum gördüysek içimizdeki o duygular depreşivermiş bu sefer de imkansızı mümkün kılmışız. Kartalların bile uçmaya cesaret edemediği o meşhur Beş Parmak dağlarının zirvesine bu vatanın evlatları tankları çıkarmışlar. İmkansızı mümkün kılmışız. 15 Temmuz’da da böyle yapmışız tanklardan, toplardan müteşekkil bir ihanet çetesine çıplak el ile dur diyebilen, mücadele edebilme ruhu taşıyan bir milletin mensuplarıyız." dedi. 
Konuşmanın ardından Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi ve hayatta olmayan gazilerin yakını 60 kişiye Milli Mücadele Madalyası ve Beratı tevcih edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.