Kılıçdaroğlu, Ankara adayını açıkladı!

Kılıçdaroğlu, Ankara adayını açıkladı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş için "Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında CHP 100. Yıl Hatıra Ormanı açılışına katıldı.

Yaptığı konuşmada yerel seçimlere ilişkin mesajlar veren Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi için adaylarının mevcut başkan Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, "Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve belediye başkan adayımızdır" ifadeleri kullandı.

77777777777777777777.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkanlığıyla ilgili olarak Başkentlilerin yüzde 68'inin memnuniyet bildirdiğini vurgulayarak, "Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz. Adaylığım açıklanır herhalde bugün yarın, bekliyorum" demişti.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu, ''Konuyla ilgili açıklamayı parti sözcümüz yaptı. TSK bizim göz bebeğimizdir'' dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili sözlerinin kabul edilemeyeceğini ve konunun parti organlarında görüşüleceğini belirtmişti.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında katıldığı bir televizyon programındaki ifadeleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama" ve "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" suçlarından soruşturma açılmıştı.

'EOKA' SORUSUNA YANIT VERDİ

100. yaşını kutlayan CHP’de, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere partililer sosyal medya hesaplarından parti tarihinin anlatıldığı bir video paylaştı.

Videoda, Bülent Ecevit’in Genel Başkan olduğu döneme atıfta bulunulduğu anda, Kıbrıs'ta Türk köylerine saldıran Rum milliyetçisi terör örgütü EOKA’nın fotoğrafı kullanıldı.

Söz konusu fotoğrafın CHP videosunda yer bulması tartışma konusu oldu. Kılıçdaroğlu, konu hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Orada söz konusu olan Kıbrıs çıkarması sırasında EOKA'cıların nasıl gömüldüklerini anlatan bir karedir o çünkü önce onlar gösteriliyor. Arkasından nasıl gömüldüklerini ve arkasından Türk bayrağını gösteriyor. Şimdi bunu alıp da o fotoğraf üzerinden troller üzerinden CHP'ye saldırmak kadar akıl dışı bir şey olamaz. Bunlara sormak isterim Süleyman Şah türbesi kaçırılırken bunlar neden hiç seslerini çıkarmadılar; neden Kılıçdaroğlu Süleyman Şah türbesine sahip çıktı? Bunlar CHP'yi bilmiyorlar ve karalamaya çalışıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti devleti demektir. Biz bu devleti kuran bir gelenekten geliyoruz. Ecevit'in Kıbrıs çıkarmasında rahmetli Erbakan ile birlikte nasıl mücadele verdiğini EOKA'cıları nasıl toprağa gömdüğünü bayramızı dalgalandırdığını herhalde onlar unuttular biz unutmadık ve unutmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye demektir herkesin bunu bilmesini isterim."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.