Kılıçdaroğlu Bakanlığa yürüdü: Kimler suskunluğunu koruyor?

Kılıçdaroğlu Bakanlığa yürüdü: Kimler suskunluğunu koruyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, 6 yaşındaki kız çocuğun evlendirilmesini protesto için Adalet Bakanlığı'na yürüdü.

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'yi 6 yaşındayken evlendirdiği ve çocuğun uzun yıllar istismara maruz kaldığı ortaya çıkmış, daha sonra dava açılmıştı.

Kılıçdaroğlu, CHP'li tüm milletvekillerinin bugün olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantı yaklaşık 10 dakika sürdü. Daha sonra CHP lideri ve vekiller, Meclis'in Dikmen kapısından Adalet Bakanlığı'na doğru yürümeye başladı.

kilicdaroglu-adalet-bakanligi-1024x639.jpeg

Kılıçdaroğlu, bakanlık önünde şunları söyledi; "Adalet Bakanlığı'nın önündeyim. Adaleti sağlayacak olan bakanlığın önündeyim. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Altı yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlığın karşısında kimler suskunluğunu koruyor? Değerli arkadaşlarım, buraya, bu evladımızın sesi olmak için geldik. İki yıldır bunu biliyorsunuz, gıkınız bile çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var bu ülkede. Haber yaptılar bizler duyduk. Adalet Bakanlığı'nın önündeyiz. Adaleti sağlayacak olan kurumun önündeyiz. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Aile Bakanlığı'nın ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de fotoroman var polislerin elini kolunu bağlamış durumdalar. Polislerimiz bu olayları bilmiyor mu? Kim onların önüne çıkıyor? Hangi gerekçe ile bu dosyaları kapatıyorlar? 6 yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlık karşısında kimler ısrarla suskunluğunu koruyor? Buraya, bu kızımızın sesi olmak için geldim. Adalet istiyor bu kız, bu bizim evladımız, kızımız. Buradan bu kızımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yüreğinle aynı acıyı paylaşıyor. Bu ülkenin sağcısı solcusu, inançsızı inançlısı, güneylisi kuzeylisi bu haksızlık karşısında tahammül edemiyor ve öfkeleniyor. Bizler, hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız. Emin olun bu haksızlığa dayanamıyorum. Hepimizin evlatları var. Biz devletin görev yapmasını istiyoruz. Adalet istiyoruz bu ülkede. Artık siyasal iktidarın, polisin, savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz. Haksızlıkla ilgili tablo bizim tahammül edeceğimiz bir tablo değil. Ülkenin bu kadar derdi varken, siyasal iktidarın hala ve hala görevini yapmaması, devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edilecek bir durum değildir. Devleti yönetemiyorlar, haksızlıkları sindirebiliyorlar. 'İki yıldır biz bu meseleyi biliyoruz' demek ne demek? İki yıldır kimin arkasına saklandınız? Kimlerle fotoğraf çektirdiniz? Devlet baskıların altında görev yapamaz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.