Kılıçdaroğlu: Birileri Cumhuriyetten İntikam Almak İstiyor

Kılıçdaroğlu: Birileri Cumhuriyetten İntikam Almak İstiyor

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli konulara parmak bastı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasına grup toplantısına gelenleri selamlayarak başladı. Suriyeliler'i dahi dışlamadıklarını ve ötekileştirmediklerini ifade eden CHP lideri, Suriyeliler'i toplumun kabul etmediği yere yerleştirmenin doğru olmadığını ve sorunun kaynağı yapmanın doğru olmadığını ifade etti. Suriye'ye dair yürütülen politikaların yanlış olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Emevi Cami'nde namaz kılacağınız sözünü hatırlatarak, "Gitmediler 3 milyon Suriyeli geldi' sözünü yineleyerek, Sivricehöyük sakinlerini sonuna kadar destekleyeceklerini açıkladı.

Terör konusunda hepimizin duyarlı olması lazım

Partisinin grup toplantısında terörün insanlık suçu olduğunu vurgulayan ana muhalefet lideri, teröre karşı ortak tavır takınılması gerektiğini ve herkesin duyarlı olması gerektiğini söyleyerek,  terörün sadece insanlığın sorunu olmadığını tüm dünyanın sorunu olduğunun altını çizdi.

ABD vatandaşlarına baş sağlığı

ABD'de gerçekleşen terör eylemine de değinen CHP lideri, dünyanın ortak tavır takınılması çağrısını yineleyerek, terör örgütlerinin arkasında devlet ve kurum olmaması gerektiğini söyleyerek, ABD'de hayatlarını kaybeden insanların yakınlarına baş sağlığı diledi. 

Türkiye'de her gün şehit var

ABD ve Fransa'dan birer terör olayına değinini aktaran Kılıçdaroğlu, Türkiye'den her gün şehit geldiğini söyleyerek Türkiye'nin iyi yönetilip yönetilmediğini ve bu soruya oturup kendi vicdanlarında cevap aramalarını istedi. Kılıçdaroğlu hükümetin mantığının "Bizdense gelsin, en yetkili yere gelsin. İşi becerir mi becermez mi önemi yok!" olduğunu söyledi.

Hakim ve savcılar allak bullak ettirildi

Yapılan düzenlemelerle savcı ve hakimlerin her birinin bir yere sürüldüğünü söyleyen CHP lideri yaptığı bir konuşmadan dolayı kendisinin ifadeye çağıran savcının Hakimler ve Savcılar Kararnamesi ile terfi ettirildiğini söyleyerek, o savcının nasıl terfi ettirildiğini sordu.

Bol keseden Almanlara atıp İncirlik'i Almanlar'a açıyorsunuz

Almanya ile 1915 olaylarının soykırım olarak kabul edilmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin kötüye gittiğini vurgulayan CHP lideri, hükümetin Almanya'ya dair sert söylemler konuşmasına rağmen İncirlik'in Almanlara açıldığını söyleyerek; "Ya atıyrosunuz bari bu mübarek Ramazan'da yapmayın!" şeklinde konuştu.
 
Birileri Cumhuriyet'ten intikam almak istiyor
CHP lideri Cumhuriyetin kazanımlarını içselleştirememiş birilerinin olduğunu ve bu kişilerin Cumhuriyet'ten intikam almak istediğini söyleyerek, "Böyle düşünenelerin amaçlarını gerçekleştirme ihtimalleri CHP oldukça kocaman bir sıfırdır!" ifadelerini kullandı. Hükümetin IŞİD için Türkiye sınırlarını açtığını söyleyen CHP lideri Türkiye Konsolosluğu'nun basılması olayını hatırlatarak buna rağmen hükümetin IŞİD'e terör örgütü diyemediğini söyledi.

Patates soğan tarlada kalmış
Geçen hafta Hatay'a yaptığı ziyareti hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, dünyada 3 önemli ova olduğunu söyleyerek bunların Po Ovası, Kaliforniya Ovası ve Çukurova olduğunu söyleyerek çiftçinin ürettiği patates ve soğanın tarlada kaldığını söyledi. Çiftçilerin kendisine dış politikayı yeniden belirleyin isteğinde bulunduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, TÜİK'in 8.3 milyon ton olan arpa üretimini 6 milyon tona düştüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca TÜİK verilerine göre nohut üretiminin 650 bin tondan 460 bin tona, kuru fasülye üretiminin 250 binden 220 bin tona düştüğünü belirterek, toprağın azalmadığını, nüfusun azalmadığını ancak tarımda planlı üretim olmadığını ifade etti.

CHP iktidarında o vergiler alınmayacak
Dünyada tarım ile uğraşan nüfusun desteklendiğini ifade eden CHP lideri, dünyanın en pahalı mazotunun Türkiye'de olduğunu söyleyerek yat için alınan yakıttan ÖTV alınmadığını söyledi. CHP lideri ayrıca CHP iktidarında çiftçiden o vergilerin alınamayacağını söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.