Kılıçdaroğlu dinlemede!

Kılıçdaroğlu dinlemede!

Arif ÇAYAN yazdı...

Yerel seçimlerin şüphesiz ki en büyük hesap vereni, anlatanı mevcut belediye başkanları. 

5 yıldır şehirlerinde ve ilçelerinde neler yaptıklarını veya yapamadıklarını, seçim zamanı söylediklerinin kaçını gerçekleştirip, yenilik olarak il ve ilçelerine neler kazandırdıklarını anlatmak onların da doğal hakkı.

Eğer yeniden başkanlık için aday oluyorlarsa,  bu doğal hak olmakdan çıkıp, biraz da hesap vermeye giriyor doğal olarak.

CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, partisinin belediye başkanlarını, il ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlar adına sırayla dinlemeye alıyor.

Belediye başkanları, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu'na anlattıklarından sonra, yeniden aday  olup, olup olmadıklarını da son cümle olarak kullanıyorlar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun makam odasına girip, anlatanlardan birisi de Konak Belediye  Başkanı Sema Pekdaş oldu.

aw537675_02.jpg

İzmir'deki bütün belediye başkanları gibi, 5 yılda belediye olarak neler yaptığını sunum halinde,  sözlü olarak anlatan Pekdaş, son cümle 'Bir dönem daha belediye başkanlığını istiyorum' oldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu en çok zorlayan İzmir ve ilçelerindeki belediye başkanlığı süreci oluyor.

Zira İzmir'in il ve ilçe belediye başkanlığına aday adayı olanların sayısı bir hayli fazla. Bu durum da Kılıçdaroğlu, hem mevcut başkanı, hem de mevcut olan aday adaylarını düşünerek son  kararı vermek zorunda.

Belediye başkanlarının anlattıklarıyla yetinmeyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, teşkilatın içinde bazı isimleri de Ankara'ya çağırarak, belediye başkanları hakkında soru sorup, cevaplar alıyor.

CHP kulislerinde konuşulan, Kılıçdaroğlu'nun ise İzmir'deki belediye başkanlarının büyük çoğunluğunun bu sınavı geçtiği, yeniden aday gösterileceği yönünde. En başta da Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş.

Aynı kulis çevreleri bazı belediye başkanlarının anlatttıklarının  Kılıçdaroğlu tarafından yeterli görünmediği, karşısına çıkan aday adaylarının projelerinin ise Kılıçdaroğlu tarafından daha çok heyecanla karşılandığı ve başkan adaylığı için bu isimlerin bir tık daha önde olduğu yönünde.

Belediye başkanları anlatacak, belediye başkan aday adayları anlatacak ve Kılıçdaroğlu dinleyecek.

Kılıçdaroğlu bir karar verecek ama mevcut belediye başkanı ya da yeni başkan adayıyla yola devam edip, etmeme konusundan son karırı yine İzmirli verecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.