Kılıçdaroğlu: IMF'ye ve tefecilere başvurma niyetimiz yok

Kılıçdaroğlu: IMF'ye ve tefecilere başvurma niyetimiz yok

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “IMF ile görüşmüyoruz. İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok. Türkiye’yi dilenciye çeviren Erdoğan” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini Uluslararası Para Fonu (IMF) ile gizli pazarlıklar yürütmek ve Londra’daki tefecilerle görüşmekle suçlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sert yanıt verdi. “İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok” diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Türkiye’yi dilenciye çevirdiğini ve bütün bunları düzelteceklerini” söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Nisan’da İstanbul Finans Merkezinin bankacılık bölümünün açılışında yaptığı konuşmada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun IMF ile gizli görüşmeler yaptığını ve seçimi kazanması durumunda Türkiye’yi IMF’ye muhtaç edeceğini söylemişti.

“PEŞİME TAKTIKLARI DERİN DEVLET ADAMLARI DA KİMİNLE GÖRÜŞTÜĞÜMÜ BİLİYOR”

Erdoğan’ın iddialarıyla ilgili gazeteci Murat Yetkin’e konuşan Kılıçdaroğlu, “IMF ile görüşmüyoruz. İktidarımızda IMF’ye de tefecilere de başvurma niyetimiz yok. Türkiye’yi dilenciye çeviren Erdoğan. Bütün bunları düzelteceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU, ŞÖYLE KONUŞTU:

“Dilin kemiği yok. Dertleri Türkiye’ye yatırım getirmek değil, doları nasıl tutacakları. Benim ABD’de, İngiltere’de ne yaptığım, kimlerle görüştüğüm belli. Büyükelçiler haberli, ayrıca mutlaka bizi takip edenler, peşime taktıkları derin devlet elemanları da biliyordur. Biz faizle para istemiyoruz, yatırım, temiz para gelsin diye çalışıyoruz.

“UYUŞTURUCU BARONLARINA, KAÇAKÇILARA KAPILARI AÇTILAR”

Bizi de kendileri gibi sanıyorlar. Para gelsin de nereden gelirse gelsin anlayışındalar. Türkiye Mann Adası değil. Uyuşturucu baronlarına, kaçakçılara af çıkardılar, kapıları açtılar. Türkiye’yi kara para cenneti haline getirdiler. Günay Amerika’da uyuşturucu taşıyan gemiler yakalanıyor, dünyanın her yerinden mafyalar Türkiye’nin sokaklarında çatışıyor, iktidarsa seyirci, çünkü o paraya gebe. Bunlara son vereceğiz.”

ÖZTRAK: KENDİSİ IMF’NİN KAPISINI ÇALMAK ZORUNDA KALABİLİR

Murat Yetkin, ayrıca Erdoğan’ın IMF ile gizli görüşme yaptığını isim vermeden söylediği CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın açıklamasını da aktardı.

Öztrak, şöyle dedi:

“O dönem hükümetle görüşmeye gelen IMF heyeti bizlerle de görüşmek istedi. IMF’nin çalışma usulleri içinde var; bu temaslar da hükümetin bilgisi içindedir. Partimize davet ettik. Vakitleri kalmamış. Durmuş Bey’le (Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Milletvekili) birlikte temaslarını yürüttükleri Hilton otelinde [21 Eylül 2019’da] görüştük. Her şey ortadaydı, gizli filan değildi. Mesele hükümetin dışarıdan kimsenin kendilerinden başka kimseyle görüşmesini istememesi.

Tefecilerle görüşenler kendileri. Elin sıcak parasıyla hovardalık yaptılar. Eğer 2018’de tek adam rejimiyle birlikte bu düşük faizle enflasyonu ve dövizi düşüreceği saplantısına kapılmasaydı. Biz bugün IMF filan konuşmazdık. Zaten IMF konusunu da açan bir değiliz, kendisi oldu. Kaldı ki IMF ile son stand-by anlaşmasına imza atan da kendisi.

Bakın, yabancı yatırımcı kaçtı. Yerli yatırımcı da kaçmaya başladı. Biz yine de Türkiye’nin IMF reçetelerine ihtiyacı olmadığını, bizim kısa süre içinde Türkiye’nin kaynaklarını harekete geçirerek ekonomiyi toparlayacağımızı söylüyoruz. Ama Erdoğan başta kaldıkça ve bu ekonomi politikaları devam ederse, üzülerek söylüyorum, kendisi IMF’nin kapısını çalmak zorunda kalabilir.”

"IMF KAYNAKLARI YORUM YAPMADI"

Gazeteci Murat Yetkin, Erdoğan’ın sözleri üzerine temas kurduğunu söylediği IMF kaynaklarının, yorum yapmaktan kaçındığını da aktardı.

Yetkin, şöyle yazdı: “Ama IMF konularına hakim uluslararası mali çevrelerden kaynaklar, özellikle 2019 olayından sonra IMF’nin Erdoğan ve AK Parti hükümetinin tepkisiyle karşılaşmamak için Türkiye’de muhalefet ile görüşmekten özellikle kaçındığını, IMF adına bir temas olduğunu duymadıklarını söylediler. Seçim sonrası ekonomi senaryoları ise daha çok döviz kuru ve Merkez Bankası para politikaları tartışması çerçevesinde kurgulanıyor.” (Kısa Dalga)

650x344-imf-acilimi-nedir-imf-ne-zaman-kuruldu-yetkileri-ve-gorevleri-nelerdir-e1-1634799779814.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.