KILIÇDAROĞLU KEŞKE İZMİRLİLERE DANIŞSAYDI

KILIÇDAROĞLU KEŞKE İZMİRLİLERE DANIŞSAYDI

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve bazı milletvekillerinin tutuklanmasının ardından İzmir'deki programını yarıda keserek Ankara'ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert çıktı. TBMM kürsüsünde konuşan Kaya, CHP Parti Meclisi bildirisinin HDP'yi aklamayı amaçladığını söyledi. CHP İzmir Milletvekillerine çağrıda bulunan Kaya, "Hep İzmir üzerinden siyaset yapıyorsunuz, İzmir'i kendi tekelinizde görüyorsunuz. Gelin, şu okuduğunuz Parti Meclisi bildirisini İzmir'de okuyun, bakalım İzmirli hemşehrilerimiz bunu nasıl karşılayacak" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU KEŞKE İZMİRLİLERE DANIŞSAYDI

TBMM gündeminde gerçekleştirilen 674 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname görüşmelerinde AK Parti Grubu adına söz alan Mahmut Atilla Kaya, HDP'li milletvekilleri hakkında yürütülen soruşturmanın anayasa ve kanunlara uygun olduğunu ifade etti. Tutuklamaların ardından Avrupa Birliği üye ülkelerinin gösterdiği tepkileri eleştiren Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Seçimle gelen seçimle gitmelidir' sözlerine karşılık, "15 Temmuz'da da gördük, Türkiye ancak bu büyük milletin çizdiği istikamet noktasında yoluna devam eder. Fakat maalesef, bizi şaşırtan, bu süreçte özellikle ana muhalefet partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin tutumu olmuştur. CHP'nin Türkiye'yi suçlayanlar kervanına katılması bizler için üzücü ve şaşırtıcı olmuştur. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İzmir'de aynen şu ifadeleri kullandı, 'Seçimle gelen seçimle gitmeli. HDP'lilere karşı mafya yöntemleri uygulanıyor. Türkiye freni patlamış kamyon gibi' Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım zaten bu noktada gerekli cevabı verdi. Terörle iç içe girenlerin bunun hesabını vermesi gerektiğini de açık şekilde ifade etti. Ama ben de bir İzmir Milletvekili olarak, kendisi de bir İzmir Milletvekili olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamayı yapmadan, en azından bir İzmirlilere danışmasını isterdim. Bu sözler ağzından çıkmadan önce, o toplantı salonu içerisinde kendi partisinin mensuplarının ne düşündüğünü sormasını isterdim. Hatta, hemen o toplantı salonunun yakınında, Konak Toros'ta evi bulunan, daha kısa zaman önce şehit olan Halit Zilani Çelik kardeşimizin babası Mehmet ağabeye ne düşündüğünü bir sormasını dilerdim. Yine, çok kısa süre önce İzmir'de şehit verdiğimiz, İzmir'e ayak bastığında indiği o havalimanı güzergâhının üzerindeki Torbalı ilçemizdeki Mustafa Eser kardeşimizin annesi Türkan hanıma ve onun o küçük, gözleri yaşlı kardeşlerine ne düşündüklerini sormasını isterdim. Şu an terörle mücadelede kahramanca mücadele eden askerimize, polisimize ve bunların ailelerine bu görüşü ortaya koymadan önce ne düşündüklerini sormasını isterdim" diye konuştu.

O BİLDİRİYİ İZMİR'DE OKUYUN DA GÖRELİM

CHP Genel Merkezi tarafından, yaşananların ardından açıklanan Parti Meclisi bildirgesi hakkında konuşan Kaya, "Maalesef gördük ki, HDP'lilerin tutuklanmasının ardından hemen İzmir'deki programlar apar topar topar kesilip bir de bir Parti Meclisi kararı alındı. CHP'nin Parti Meclisi kararını hepimiz gördük. Zaten partimiz de, CHP Parti Meclisi'nin açıkladığı bildirgeye ilişkin olarak hukuki süreci, şikâyet sürecini başlattı. Bu kararda direnme hakkından bahsediyorsunuz ve özellikle HDP'lilere ilişkin olarak ortaya koyduğunuz tutum da, sanki bunlar sütten çıkmış ak kaşık, teröre, terörizme hiç bulaşmamışlar. Bunun akabinde tek suçlu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, tek suçlu Başbakanımız Binali Yıldırım, tek suçlu AK Parti ve her birimize yönelik hakaret ve iftiralar içeren beyanlarla dolu bir Parti Meclisi bildirisi görüyoruz. Ben şunu açık, net söylüyorum. Hep İzmir üzerinden siyaset yapıyorsunuz, İzmir'i kendi tekelinizde görüyorsunuz. Gelin, şu okuduğunuz Parti Meclisi bildirisini İzmir'de okuyun, İzmir'in herhangi bir noktasında okuyun ve İzmirli hemşehrilerimize sorun. 'Teröre destek veren şu an tutuklu milletvekilleri için direneceğiz, gelin bakalım İzmirliler' deyin. Ne yapacak o İzmirliler, hepiniz çok net şekilde görürsünüz" dedi.

VATANA İHANET CEZASI KALMAZ

Milletvekillerinin TBMM'de ettikleri yemini  hatırlatan Kaya, ettikleri yemine sadık kalamayıp teröre kalkan olanların bunun bedelini ödeyeceklerini söyledi. HDP'lilerin milletin değil Kandil'in vekili olduğunu belirten Kaya, "Daha bir yıl önce, bu meclisin açıldığı ilk anda, Anayasa'mızın 81'inci maddesi gereğince hep beraber burada yemin ettik. Yeminimiz nasıl başlıyor, 'Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma…' diyerek başlayıp akabinde, 'Büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum...' diye bitiriyoruz. Bunlar yeminlerini tutmadılar. Bunlar hukuk yerine terörü, demokrasi yerine şiddeti tercih ettiler. Milletin değil, Kandil'in vekili oldular. Terörle, teröristlerle aralarına mesafe koymadılar. Terörle iç içe bir duruş sergilediler. Güneydoğu'da kurtarılmış bölgeler ihdas etmeye çalıştılar. Belediyeler eliyle devletin, milletin parasını bölücü terör örgütü PKK'ya peşkeş çekmeye çalıştılar. 6-8 Ekim olayları gibi kanlı olaylar çıkararak türlü provokasyonlarla tüm ülkenin huzurunu bozmaya çalıştılar. Milletvekili olarak yasama dokunulmazlığının arkasına sığınıp teröre kalkan olmaya çalıştılar. Milletvekilliği kimseye suç işleme imtiyazı vermez. Arabasında terör örgütüne silah taşıyan milletvekili olmaz, terörist taşıyan, bomba taşıyan vekil olmaz. PKK paçavrası taşıyıp terörist cenazesine katılan milletvekili olmaz. Devletimize karşı 'PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar' tehdidinde bulunan bir milletvekili olmaz, olamaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yasalarını, devletin mahkemelerini, kararlarını tanımayacaksınız, meydanlarda terörün, teröristlerin propagandasını yapacaksınız, sonra yargının karşısına çıkıp 'Biz milletvekiliyiz, bize dokunmayacaksınız' diyeceksiniz, yok öyle yağma. Evet, boşuna uğraşmayın, sızlanmayın, vatana ihanet cezasız kalmaz. Terör örgütünün siyasi şubesi gibi çalışmayı hiçbir demokrasi kabul etmez. Dünyanın hiçbir yerinde de böyle bir şey, hiçbir demokraside de böyle bir durum yoktur" şeklinde konuştu.

PKK'NIN, PYD'NİN, YPG'NİN KURTARAMADIKLARINI CHP Mİ KURTARACAK?

CHP'lilere seslenen Kaya, sözlerini şöyle tamamladı, "Sadece muhalefet yapmak adına Türkiye Cumhuriyeti devleti düşmanlarının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin düşmanlarının değirmenlerine lütfen su taşımayınız. Bakın, şunu da açık, net söyleyelim. Bunları arkasını, sırtını dayadıkları PKK da, PYD de, YPG de kurtaramadı, boşuna uğraşmayın siz de kurtaramazsınız. Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine hesap verecekler. Bugün 10 Kasım. Ülkemizin ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 78. ölüm yıl dönümü. Ne demişti Atatürk? 'Ulusal varlığımıza düşman olanlarla dost olmayalım' Bakın, çok önemli bir söz. Evet, gerçekten, bugün Türkiye bir beka mücadelesi veriyor. Tüm bu KHK'larla, alınan tedbirlerle ortaya konulan şey budur. İşimiz bitmedi. Son hain bertaraf edilinceye kadar, milletimiz ve memleketimiz için tüm tehditler ortadan kalkıncaya kadar canımızı dişimize takarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Ben buradan diyorum ki, Türk milleti eğilmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti devleti de yenilmeyecektir"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.