Kılıçdaroğlu SPK önüne gitti, istifa çağrısı yaptı!

Kılıçdaroğlu SPK önüne gitti, istifa çağrısı yaptı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) önüne giderek istifa çağrısı yaptı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık iki depremin ardından binlerce insan hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi yaralanmıştı. Depremde çok sayıda ev yıkılmış, insanlar evsiz kalmıştı.

Depremden hemen sonra Borsa İstanbul'un kapatılmayıp 2 gün beklenmesi eleştiri konusu olurken, CHP lideri SPK'yı küçük yatırımcıyı korumamakla suçlamıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden dönünce SPK önüne gideceğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu, bugün kurmaylarıyla birlikte SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'yle görüşmek için kuruma gitti ancak görüşme gerçekleşmedi.,

55760.jpg

CHP lideri, bina önünde şunları söyledi: "Deprem bölgesine gitmeden önce SPK'ya geleceğimi ve küçük tasarruf sahiplerinin nasıl zarar ettirildiğinin ayrıntılarını öğreneceğimi ifade etmiştim. Dün gece yarısı döndüm. Önce 'Sayın başkan görüşecek' diye aldılar, sonra sayın başkan görüşmekten imtina etti.

Şunu açık ve net ifade etmek isterim... Türkiye'de kimsenin soyulmasına izin vermek gibi bir geleneğimiz yok. Daha enkaz altında insanlar varken deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem. Küçük yatırımcının deprem anında soyulmasını asla kabul etmiyorum. Başkan istifa et, açık söylüyorum. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası da gereğini yapsın. Soyguna izin vermeyeceğiz. Yeter ya, yeter artık ya. Bu ülkede herkes soyulacak mı? Seyirci kalmayacağız."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.