Kılıçdaroğlu: Tefecilerin parası değil helal temiz para

Kılıçdaroğlu: Tefecilerin parası değil helal temiz para

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da, büyükşehir belediyesinin düzenlediği temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde temel atma törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bay Kemal İngiltere'den 300 milyar dolar getiriyormuş. Ya sana kim güvenir de böyle bir parayı verir. Açık açık da söylüyor. Demek ki, bunlar tefeciliğe soyundu. Başka izahı yok" sözlerine yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamarının satır başları şunlardı:

'DEPREMZEDELERE ÜCRETSİZ KONUT' VAADİNİ HATIRLATTI

“Emek harcamadan bir şey olmaz, beraber çalışacağız. En büyük arzum her evde huzurun ve bereketin olmasıdır. İnsanlar huzurluysa, evlerinde rahat otururlarsa siyaset kurumu görevini yerine getirmiş demektir. Bugün kira fiyatlarındaki olağanüstü artış, kiracıların hemen hemen her gün medyada çığlıklarını duymak aslında izlenen politikanın ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor.
Buradan bütün Türkiye’ye söz veriyoruz, konut sorununu çözeceğiz. Ama önce deprem bölgesinde konutları, iş yerleri yıkılan vatandaşlarımızın konutunu yapacağız, ahırını, iş yerine yapacağız, bir kuruş almayacağız. O vatandaşla oturup helalleşeceğiz.

Bunu söylediğim zaman zaman parayı nereden bulacaksınız diye laflar geliyor. Hiç meraklanmayın, bu kardeşiniz 27,5 yılını Maliye Bakanlığı’na harcadı. Bütçe nasıl yapılır, paralar nasıl toplanır, israf nasıl engellenir bunları biliyorum.

ABD’ye, İngiltere’ye gitmiştim. Teknoloji konusundaki atılımı Türkiye’mize nasıl getiririz onun da çabasını harcamıştım. Londra’da Türkiye’ye yatırım yapacak çevrelerle görüştüm. Onlardan 300 milyar dolarlık yatırım sözü de aldım.

Erdoğan kalkmış konuşuyor, nasıl alacak diye. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil, temiz para, helal para. Yatırım için gelecek. Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz." (Kısa Dalga)

3583994-810x458.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.