Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e sert yanıt: 'Partinin içişlerine karışmamalı!'

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e sert yanıt: 'Partinin içişlerine karışmamalı!'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına dair "İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz" sözleri için, "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, televizyon temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu temsilcilerin sorularını yanıtladı. Akşener'in sözlerine yönelik değerlendirme yapan Kılıçdaroğlu aynı zamanda adaylık sorusuna ilişkin de konuştu.

'HER PARTİNİN KENDİ KURALLARI VARDIR'

650x344-1671223583008.jpg

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylığına dair "İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz" sözlerine yönelik değerlendirme yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır" ifadelerini kullandı.

ADAY KİM OLACAK?

resized-8089d-de52cde063319890-605.jpg

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ise "Adaylık konusunda kararı 6’lı masa verecek. Onların iradeleri dışında bir söylemem. 6 lider 'Aday sizsiniz' derse elbette adayım. Doğal olanı 6’lı masadan birinin cumhurbaşkanı adayı olması. Masada uzun zamandır beraberiz birbirimizi tanıyoruz" ifadelerini kullandı.

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını da yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümet programı ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş takvimi belli olduktan sonra aday açıklanır" yanıtını verdi.

"Çoklu aday olur mu" sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Masada çoklu aday konusu tartışılmadı. Tartışılabilir ama hiç konuşulmadı. Bir lider masaya getirilirse tartışılır" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.