Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması!

Kılıçdaroğlu'ndan asgari ücret açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun asgari ücret ile ilgili açıklamaları şöyle:

Önümüzde Aralık geliyor. Asgari ücret belirlenecek. Bunlar vergiye, cezaya, harçlara yüzde 22,58 zam yaptılar. Asgari ücrete en az yüzde 22.58 zam yapmaları, refahtan da pay vermeleri lazım. Bunların takipçisi olacağım.

İşsizlik gerçekten felakettir. Medyanın pek çok kısmı kumpas haberiyle uğraşırken Evrensel Gazetesi bir haber yaptı. "Belediyeye iş istemeye gitti kolu kırıldı"

Belediye başkanına iş istemeye gidiyorsunuz, güvenlikçiler dövüyor, kolunuzu kırıyorlar. Kardeşiniz kanser hastası, kemooterapi görüyorlar. Böyle bir olay CHP'li belediyede olsaydı günün 24 saatinde havuz medyası bunu verirdi.

Televizyon kanalları CHP'yi günlerce tartıştılar. Tartıştın da ne oldu CHP kapı gibi duruyor. Vatandaşın derdiyle ilgileneceğiz. İcra dairelerinde 21 milyon dosya var. Kişi başı aylık geliri 673 liranın altında olan kişi sayısı 8 milyon kişi.

673 lirayla bir gün geçin. Bin liranın altında aylık alanlar: Emekli, dul, yetimler. SGK'nın 2019 Eylül tarihli bin liranın altında alanlar 843 bin. Bizim rakamımız değil bunlar. Bir paralel devlet kuruldu. Bunu da herkesin bilmesini isterim. Bu rakamları sadece AK Parti'ye oy veren vatandaşlarım için açıklayacağım. Erdoğan hükümeti ne kadar faiz ödüyor? 2019'un 10 ayında saniyede 3 bin 362 lira. 596 dolar. 1 dk 201 bin 735 lira. 35 bin 768 dolar.

Bir saatte ödenen faiz 12 milyon 104 biin 44 lira. 2 milyon 146 bin 124 dolar. Bir günde 290 milyon 499 bin 365 lira. Dolar bazında 51 milyon dolar. Ayda ödenen faiz 8 milyar lira. 1 milyar 545 milyon 209 bin 370 dolar. AK Parti'ye oy veren kardeşlerim bu rakamları hafızalarının bir yerinde tutsunlar. Vicdanlarının da bir yerinde tutsunlar.

Borçlanma genel müdürlüğü niçin kuruldu? Osmanlı'nın son dönemindeki Duyun-u Umumiye gibi. 30 gün çalışan bir asgari ücretli 2020 lira alıyor. Kim getirdi memleketi bu hale? Dış güçler mi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni Londrada'ki bir avuç tefeciye faiz öder hale getirdiniz. Bütün bunları düzelteceğiz. Türkiye'yi tefecilere mahkum olmaktan da kurtaracağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.