Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına sert uyarılar!

Kılıçdaroğlu’ndan belediye başkanlarına sert uyarılar!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti:

“Vaatlerimizi gerçekleştirerek güveni perçinleyeceğiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlara bakınca beldenize hakkı hukuku adaleti getirdiğinizde beldenizdeki kaygıyı kaldıracaksınız. Güven vermek güveni pekiştirmek sizin elinizde. Seçildikten sonra sizlere 10 temel ilkeyi gönderdik. Bir belediye başkanı suçlayıcı bir dil kullanmamalı, biz bu seçimlerde elde ettiğimiz başarıyı kullandığımız olumlu dile bağlıyoruz. Olumlu bir dil kullanmak çök önemli. İntikam alacağım, hesabını soracağım bunlar yok bizim kitabımızda. Yapacağınız çok işler var. Bütün bu vaatleri yerine getirmek için yükünüz çok daha ağır.

BELEDİYE MECLİSLERİ KAMUOYUYLA PAYLAŞILSIN!
Mesai arkadaşlarınıza da vatandaşa hizmet ettikleri sürece diyeceksiniz ki beraber çalışacağız ama görevini yapmıyorsa yeni ayrı şey. Yeni görevlere liyakat esasına göre insanlar getireceksiniz. Sizin verdiğiniz her talimatı derhal yerine getirecek. Şeffaflık çok önemli, CHP’nin temel ilkelerinden birisi budur. Bağımsız dış denetimi yaptıran tek parti biziz. Belediyelerin de yapacağı bütün harcamaların hesabını vermeniz gerekir. Belediye Meclis toplantılarının kamuoyuyla paylaşılması. 3,5 milyon kişi İBB toplantısını izliyor. Olağanüstü bir şey. Kimin doğru kimin yanlış yaptığını herkes görmeli.

DİNİ VE MİLLİ BAYRAMLARDA OTOBÜSLER BEDAVA OLSUN!
Dini ve milli bayramlarda belediye otobüsleri bedava olsun. Ne olacak, bu imkanların sağlanması lazım. Çocuklarımız için her şeyi yapacaksınız. Çocuklarımız rahat rahat gidecek evine rahat rahat gelecek.

YOKSULLUK ENVANTERİ YAPIN!
Yoksulluk envanterini yapacaksınız. Belediyeye birisini alacaksanız o yoksul evlerden alacaksınız. İstanbul seçimleri niçin sonuçlanmıyor? YSK itirazları bitirdi İstanbul’a gelince karar çıkmıyor? Ya arkadaşlar siz bütün geçersiz oyları sayacağız dediniz sayıldı, sonuç değişmedi. Altı ilçede bütün oylar sayıldı. Sonuç değişmedi. 39 ilçede yeniden sayılsın dedi. Sonuç değişmedi. 57 sandıktan oylar seçildi. Değişmedi. Ne yapmak istiyor Yüksek Seçim Kurulu. Devletin gücünü arkasına almış seçimi iptal ettirmek için her türlü kumpasa tezgah hazırlıyorlar. İstanbul seçimleri bir demokrasi tercihi noktasına gelmiştir. Ya demokrasiden yana ya demokrasi dışı bir uygulama olacaktır. Adı üstünde Yüksek seçimi Kurulu. Onların yetkilileri söylüyor, CHP yapmadı ama bilmediğimiz birilerinin henüz tam olarak bilmediğimiz bir şeyler yaptığını biliyoruz diyor. YSK bunları ciddiyle alıyor. Siz hakimsiniz bu saçmalıklar ciddiye alınır mı? Bu işte bir gariplik olduğunu hissediyorum diyor. Somut delil olmadan. İstanbul’da kesinlikle bir şeyler oldu diyor. Evet oldu Ekrem İmamoğlu kazandı. Yüksek seçim Kurulu içinde AKP ile işbirliği yapıp İstanbul seçimlerini iptal ettirmek için ortaklaşa bir kumpas mı hazırlanıyor, biz buna inanmak istemiyoruz. Hakimin vicdanıyla hukukun içinde bir karar vermesini bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.