Kılıçdaroğlu'ndan Dışişleri Bakanlığına sert tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Dışişleri Bakanlığına sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'nin Türkiye'ye ait bir İHA'yı düşürmesini eleştirerek AK Parti iktidarına yüklendi.

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD'ye ait bir F-16 uçağının Suriye'de görev yapan Türk İHA'sını düşürmesi üzerine, Dışişleri Bakanlığına tepki gösterdi.

chp-genel-baskani-kemal-kilicdaroglu-aa-1896188.jpg

Sosyal medya hesabından, Dışişleri Bakanlığının kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirmediğine dikkat çeken Genel Başkan Kılıçdaroğlu şunları aktardı; "Helikopterimiz düşürülür, başka ülkeden duyarız. Gemimiz basılır, başka ülkeden duyarız. Şimdi de İHA’mız düşürülüyor, yine başka ülkeden duyuyoruz. ABD “meşru müdafaa” diyor, Dışişleri Bakanlığımız ise “farklı teknik değerlendirmeler” diyerek yaşananları geçiştirmeye çalışıyor. Siz devleti yöneten kişiler olarak ülkemizin hakkını böyle utangaç açıklamalarla mı savunacaksınız? Dış politikamızı “ABD ne der, Rusya ne der, İtalya ne der” diye mi şekillendireceğiz?"

wzwgncfwp069cr4-ljx1gq.webp

NE OLMUŞTU?

ABD'ye ait bir F-16 savaş uçağı, 5 Ekim'de Suriye'de görev yapan Türk insansız hava aracını düşürdü. Pentagon sözcüsü, Türkiye’ye ait İHA'nın "ABD tarafından ilan edilen sınırlı operasyon bölgesine girdiğini" öne sürerek ve "Komutanlar, ABD kuvvetlerine yarım kilometreden daha fazla yaklaşan İHA'nın potansiyel bir tehdit oluşturduğunu değerlendirdi ve ABD F-16 savaş uçakları meşru müdafaa olarak İHA’yı düşürdü" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından bugün öğle saatlerinde yapılan açıklamada ise “Operasyon esnasında üçüncü taraflarla işletilen çatışmasızlık mekanizmasındaki farklı teknik değerlendirmeler nedeniyle bir SİHA kaybedilmiştir. İlgili taraflarla çatışmasızlık mekanizmasının daha etkin işletilmesi yönünde gerekli tedbirler alınmaktadır. Söz konusu hadise, devam etmekte olan operasyonun icrasını ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilememiştir" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.