Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Teröristlerle masaya oturdun!

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Teröristlerle masaya oturdun!

CHP Genel Başkanı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu bir basın açıklaması düzenledi. Kılıçdaroğlu "

MEDYA EGE – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu sloganlarıyla karşılandı. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın teröristlerle aynı masaya oturduğunu ve kendi dahil çevresini çok zenginleştirdiğini dile getirdi.

0x0-eski-chpliden-cok-konusulacak-aciklama-boyle-oldugu-surece-omur-boyu-iktidara-gelemeyiz-1684318767784.jpg

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu;

14 Mayıs geride kaldı. 28 Mayıs, Cumhuriyetimiz için, devletimiz milletimiz için yeniden çok önemli bir seçime gidiyoruz. O gün, 2 aday ve 2 farklı anlayış daha önce bir seçim olmamış gibi sıfırdan milletimizin karşısına çıkacak. Görevlerimden biri gerçekleri söylemektir. İlk turda bize inanan 25 milyon seçmen olmak üzere tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Herkes sağ olsun. İlk turda sandıktan bu iktidara karşı değişim ve memnuniyetsizlik çıktı. Milletimin oyunun yarısını bile alamadılar. İktidar partisinin oyları düştü ve 7 puan geriledi. Maalesef bir demokrasi şöleni havasında geçmesi gereken seçim süreci Erdoğan’ın yalan ve iftira söylemleriyle lekelendi. Ben karşımda daha mert daha yürekli bir rakip görmek isterdim. İnsanımız da miting meydanlarında montajlanan adayları hak etmiyordu. İnsanımız doğruları söyleyen yürekli insanları hak ediyordu. Siyasi kültürümüz bir kez daha nitelendi Milletimizi iftira karaalama ile kandırmaya çalışanlar bu görevi şimdilik ve daha sonra da vermeyecek. Milletimiz ilk tuda yetkiyi iktidara vermeyerek bu sistem ve zihniyetten memnuniyetsizliğini ortaya koydu. Millletimiz bizde başka mesaj verdi. Kimi vatandaşlarımız sandığa gitmedi, kimi tepkisel oy kullandı, kimi istemeyerek Erdoğan’a gitti. Çünkü vatandaşlarımız kara proaranya maruz kaldı. Sizin mesajınızı aldık. Adalet bereket ve huzur için ulaşnmamız gereken milyonlarca vatansever vatandaşımız var. Gayretimizi bu alanda sarf edeceğiz.

YSK meselesini açıklığa kavuşturacağım. Tüm tutanaklar elimizde tek bir oyun hakkını yedirmeyeceğiz. YSK'ya tüm itirazları yaptık. Son 1 oy dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz. Seçim gösterdi ki ahlaksız ve usulsüzlükleri sınır tanımıyor. 28 Mayıs'ta seçim sabahı her sandıkta bu kez 1-2 değil 5 müşahide ihtiyacımız var. Hakkını yedirmeyecek güvenebileceğimiz çok daha fazla kadın ve erkek sandık görevlisi ve müşahide ihtiyacımız var.

Erdoğan, sen değil misin terör örgütleriyle masaya oturup kapı arkasında gizli pazarlık yapan? Senin ne haddine vatan sevgimizi sorgulamak, bize kara çalmak. Buradan açık ve tekrar ilan ediyorum; ben terör örgütleriyle masaya oturmadım. Oturmayacağım.

Erdoğan sen izlediğin hiçbir gizli kapaklı yolu izlemeyeceğim. Teröristlerin ayağına kadar giden sen değil misin?

Sen değil misin milletin ordusuna kumpas kuran? Ben bunları bilmiyor muyum, millet bilmiyor mu?

Buradan ilan ediyorum ben hiçbir zaman Mehmetçiğimize kumpas kuranlarla yan yana durmadım ve asla durmayacağım.

Erdoğan açıkça söylüyorum ülkenin sınırlarına, namusuna sahip çıkmadın. Bu ülkeye bile bile 10 milyondan fazla mülteci getirdin. İthal oy için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını haraç mezat sattın. Vatandaşlarını mülteci konumuna düşürdün. Tüm mültecilerini evlerine göndereceğim. Memleket mafya babalarının yeri oldu. Uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Bu sebeple 2 adet torbacıya öldürttüğünüz Sinan Ateş'in hesabını soracağım.

Parmağındaki tek yüzükle iktidara geldin. Bu yüzükten fazla bir şeyin varsa bana hırsız diyebilirsin dedin. Ailen ve etrafındakilerin yedi sülalesini zengin ettin karun etti. Ben çalmadım, çırpmadım. 28 Mayıs'ta yeni bir seçime giderken, farkında mısınız bunlar kalırsa dolar 30 liraya dayanacak. Bir kuru ekmek 10 liraya çıktığında, kaçaklar, sığınmacılar potansiyel suçluya dönüşecek. Şehirler sığınmacıların mafyanın uyuşturucu baronlarının kontrolüne geçecek. Genç kızlar sokaklarda kendi başlarına gezemeyecekler. Domuz bağı ile insanlarımızı öldüren iktidara ortak olacak. Farkında mısınız bunlar teröristlere taviz vererek ülkeyi yönetecek meclise terörist sokacaklar. Buna izin vermeyeceğiz. Bunun için 28 Mayısta sandığa gitmek vatani mecburiyetidir. En az 1 milyon insan sandık başında olacağız, güvenliği sağlayacağız. Vatanını seven sandığa gelsin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.