Kılıçdaroğlu'ndan sandık mesajı: 'Bay Kemal gelecek, sorun çözülecek'

Kılıçdaroğlu'ndan sandık mesajı: 'Bay Kemal gelecek, sorun çözülecek'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısı hakkına, “Utanmadan ‘Bu terörist kaçak yollardan ülkemize girmiş’ diyorlar" dedi. "30-35 yıldır terörle mücadelede ciddi bir yol alınamamışsa, teröristler ellerini kollarını sallayarak geliyorsa bir sorunumuz var demektir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen CHP Genel Başkanı, "Sen ne iş yapıyorsun? Maden faciası olur sorumlu yok, tren faciası olur sorumlu yok, terör saldırısı olur yine sorumlu yok, sınırlar yol geçen hanına dönmüş yine sorun yok” dedi.

'BAY KEMAL GELECEK SORUNU ÇÖZECEK'

Gelecek seçimlere yönelik açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Tek şey istiyorum. Sandığa gittiğinizde, ‘Benim sorunumla kim ilgilendi, kim çözme sözü verdi’ diyeceksiniz oyunuzu ona göre kullanacaksınız. Mert olacaksınız, oyunuzu vereceksiniz. Bay Kemal gelecek sorunu çözecek. Öğretmenler aynı şekilde. Yok ücretli, yok sözleşmeli... Hiç endişe etmeyin. Orman köylüleri ile ilgili özel bir açıklama yapacağım. Onlara vaatlerimi tek tek sıralayacağım. Sizin sorunlarınızı tereyağından kıl çeker gibi çözeceğim.”

'GERÇEK MİLLİYETÇİ PARTİ CHP'DİR!'

MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye seslenen Kılıçdaroğlu, “Şehit yakınları ve gaziler arasındaki ayrımcılık. Şehit yakınları, gaziler arasında ayrımcılık olur mu? Ayrımcılık yapanlar vatansever değildir. 15 Temmuz şehit ve gazileri için 2 bin 600 liralık ödeme 4 bin liraya çıkarıldı. Diğerleri için neden verilmiyor? Sorun varsa adres belli. CHP. Bu konuda 15 kanun teklifi verildi. En çok kanun teklifi verilen CHP’li vekiller. MHP’den de 3-5 arkadaş teklif vermiş. MHP Genel Başkanı’na sesleniyorum. Eğer Türkiye’nin bu sorununu çözmek istiyorsan, şehit ve gazilere saygılıysan bu kanunu getir parlamentodan oy birliği ile çıkaralım. ‘Saray izin vermiyor’ diyebilirsin. Saray'ı dinleme, Kılıçdaroğlu’nu dinle. Saraydan kendini kurtar, niye emrine giriyorsun. Gerçek anlamda milliyetçi parti CHP’dir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.